Ministrul interimar al Justiţiei, Ana Birchall, a anunţat, marţi, revocarea procedurilor de desemnare a procurorului general şi a adjunctului membrului din partea României la Eurojust.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Am decis revocarea cu efecte imediate a următoarelor proceduri: procedura de selecţie a procurorilor în vederea efectuării propunerii de numire pentru funcţia de procuror general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi justiţie şi procedura de selcţie a adjunctului membrului naţional la Eurojust”, a anunţat, marţi, ministrul interimaral Justiţiei, Ana Birchall. 

Potrivit acesteia, procedurile de selecţie vor fi reluate în perioada imediat următoare, urmând a fi anunţate din timp detaliile referitoare la depunerea dosarelor şi calendarul procedurilor. 

Ministerul Justiţiei a anunţat, în 10 aprilie, reluarea procedurii de selecţie pentru desemnarea unui procuror general, după ce niciunul dintre cei patru candidaţi înscrişi în prima procedură de selecţie nu a fost declarat admis. 

Candidaturile ar fi trebuit depuse până în 25 aprilie, însă, în ziua respectivă fostul ministru al Justiţiei Tudorel Toader, care a lansat procedura de selecţie, a fost schimbat din funcţie. Pe site-ul Ministerului Justiţiei nu a mai fost făcut de atunci niciun anunţ referitor la procedura de selecţie a procurorului general.

În 13 martie, Ministerul Justiţiei a lansat şi procedura de numire a adjunctului membrului naţional la Eurojust. 

 

 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.