Ministrul Justiţiei, Alina Gorghiu, afirmă că este nevoie de angajarea a sute de oameni în cadrul parchetelor de pe lângă judecătorii şi la judecătorii, argumentând că, în caz contrar, ”sunt judecătorii întregi în România sau parchete pe care poţi, de mâine, să pui lacătul, pentru că nu mai ai cu cine să lucrezi”. Ministrul remarcă faptul că ”în ultima perioadă, sistemul de justiţie a fost diabolizat” şi ”s-a vorbit exclusiv de salarii mari”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
”Cumva, în ultima perioadă, sistemul de justiţie a fost diabolizat. S-a vorbit exclusiv de salarii mari, de pensii, de ce trebuie, de ce nu trebuie şi aşa mai departe. Dar, la sfârşitul zilei, când tragi linie, vezi că deficitul ăsta din parchete, care este foarte mare... vorbeam astăzi, în şedinţă de Guvern, despre aprobarea unui concurs la parchetele de pe lângă judecători, vă dau un exemplu, sau la judecătorii, de câteva sute de oameni, cu vechime în profesie de cinci ani, oameni de care ai nevoie pentru că, altfel, sunt judecătorii întregi în România sau parchete pe care poţi, de mâine, să pui lacătul, pentru că nu mai ai cu cine să lucrezi”, a declarat Alina Gorghiu, la TVR Info, joi seară.
 
Întrebată dacă se va aproba angajarea acestor oameni, ea a răspuns: ”Sigur că da, nici nu cred că se pune problema să rămânem un stat fără o justiţie eficienţă şi funcţională, cred că e ultimul lucur pe care ni-l dorim”.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.