Fostul ministru al Justiţiei Cătălin Predoiu a afirmat, după ridicarea Mecanismului de Cooperare şi Verificare, că România trebuie să îşi propună propriul MCV şi a precizat că mai sunt lucruri de făcut în justiţie, în partea logistică, de pregătire profesională, de organizare a instanţelor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Cătălin Predoiu a fost întrebat duminică, la Prima News, despre ridicarea MCV-ului. 
 
“Ştiţi ce trebuie făcut, după părerea mea, şi nu ca fost ministru, avocat, ca cetăţean vă spun. Noi trebuie să ne impunem, să ne propunem propriul nostru MCV, adică să continuăm aceste… că mai sunt lucruri de făcut în justiţie, foarte multe lucruri de făcut, în partea logistică, în partea de pregătire profesională, specializări, organizarea instanţelor.  Cel mai bun răspuns pentru cetăţeanul român şi pentru europeanul care  a spus la intrarea în Uniunea Europeană trebuie să aveţi un MCV, să spunem dom'le, ne facem noI propriul MCV şi vă arătăm chiar vrem justiţie, chiar vrem anticorupţie şi aşa mai departe”, a afirmat fostul ministru al Justiţiei.
 
Comisia Europeană a anunţat, vineri, că închide în mod oficial mecanismul de cooperare şi de verificare (MCV) pentru Bulgaria şi România. Preşedintele CE Ursula von der Leyen a declarat că statul de drept e una dintre valorile fundamentale împărtăşite în UE şi ambele state au avansat considerabil în acest domeniu.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.