Ministerul Justiţiei a anunţat, joi seară, că reface reţeaua LAN învechită din 132 de instanţe, în cadrul unui proiect finanţat de Banca Mondială.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”În cadrul Proiectului de Îmbunătăţire a Serviciilor Judiciare (PISJ), finanţat de Banca Mondială, Direcţia de Implementare a Proiectelor Finanţate din Împrumuturi Externe (DIPFIE) din cadrul MJ – Unitatea de Implementare a Proiectului a semnat contractul de servicii de consultanţă pentru realizarea unei analize individuale aprofundate de specialitate la faţa locului pentru refacerea reţelei/infrastructurii Local Area Network (LAN) la nivelul a 132 instanţe din România din totalul de 240, incluzând şi Ministerul Justiţiei”, a transmis, joi seară, Ministerul JUstiţiei.  

Sursa citată a precizat că strategia pentru refacerea reţelei LAN a fost elaborată şi aprobată în anul 2019. 

”Achiziţia pentru serviciile de consultanţă privind analiza s-a derulat în perioada 15.03 – 7.10.2021, în conformitate cu regulamentele BIRD privind achiziţiile, fiind licitaţie deschisă internaţională, cu utilizarea metodei de achiziţie „Selecţie pe baza celui mai mic cost (LCBS – Least Cost Based Selection)”. Firma care va realiza analiza – SC ETA SRL România – a fost selectată printr-o procedură de achiziţie. Contractul este în valoare de 1.562.837,28 LEI fără TVA şi se va derula pe o durată de 27 de luni”, a mai transmis ministerul.  

Reţeaua LAN reprezintă infrastructura fără de care nu poate funcţiona la parametri optimi niciun sistem sau aplicaţie informatică utilizată la nivelul instanţelor, precum sistemul ECRIS, sistemul de înregistrare audio a şedinţelor de judecată, dosarul electronic sau alte sisteme informatice care se vor dezvolta în viitor, precum serviciile de arhivare electronică. 

Strategia ministerului pentru optimizarea reţelei LAN are trei etape: 

  1. Analiza individuală aprofundată de specialitate la faţa locului (site survey) în 132 de instanţe a căror reţea este foarte veche, din perioada 2001 – 2006 

  1. Achiziţia unor echipamente IT specifice (tip switch-uri suplimentare) pentru 78 de instanţe a căror reţea LAN nu prezintă vulnerabilităţi structurale (faza I) 

  1. Achiziţia de echipamente IT specifice pentru cele132 de instanţe a căror reţea LAN este supusă unei analize aprofundate (faza II) 

Toate aceste investiţii sunt cuprinse în cadrul Proiectului de Îmbunătăţire a Serviciilor Judiciare (PISJ) finanţat de Banca Mondială. 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.