Ministerul Justiţiei anunţă marţi că a început implementarea proiectului „Digitalizarea autorităţilor publice centrale din sectorul judiciar”, finanţat prin Mecanismul de Redresare şi Rezilienţă, în cadrul Componentei 7 „Transformare digitală”, Investiţia 4 „Digitalizarea sistemului judiciar” din PNRR. Proiectul are o perioadă de implementare de 12 luni (ianuarie 2023 – decembrie 2023) şi o valoare totală de 134.521.133,11 lei şi vizează modernizarea infrastructurii IT prin achiziţionarea de staţii de lucru (PC-uri) echipate complet, laptopuri, sisteme de videoconferinţă, multifuncţionale, imprimante şi scannere.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”În data de 12 ianuarie 2023, Ministerul Justiţiei a început implementarea proiectului „Digitalizarea autorităţilor publice centrale din sectorul judiciar”, finanţat prin Mecanismul de Redresare şi Rezilienţă, în cadrul Componentei 7 „Transformare digitală”, Investiţia 4 „Digitalizarea sistemului judiciar” din Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă. Proiectul are o perioadă de implementare de 12 luni (ianuarie 2023 – decembrie 2023) şi are ca beneficiar Ministerul Justiţiei. Valoarea totală a proiectului este de 134.521.133,11 lei, din care valoarea finanţării externe nerambursabile este de 113.042.969,00 RON”, anunţă ministerul într-un comunicat.

Obiectivul proiectului îl reprezintă modernizarea infrastructurii IT prin achiziţionarea de staţii de lucru (PC-uri) echipate complet, laptopuri, sisteme de videoconferinţă, multifuncţionale, imprimante şi scannere.

”Astfel, proiectul îşi propune modernizarea tehnologică a infrastructurii informatice a sistemului judiciar prin: înnoirea parcului de staţii de lucru din instanţele de judecată şi celelalte instituţii din sistemul judiciar pentru creşterea randamentului angajaţilor, creşterea securităţii în reţea şi scăderea consumului de energie electrică, înnoirea parcului de laptopuri pentru desfăşurarea activităţilor în regim de telemuncă prin VPN securizat pentru angajaţii din justiţie şi din celelalte instituţii din sistemul judiciar, până la încheierea contextului pandemic actual, dar şi după această perioadă, creşterea disponibilităţii serviciilor de videoconferinţă în sistemul judiciar pentru facilitarea accesului populaţiei de la distanţă la justiţie dar şi pentru acoperirea nevoilor de audiere a martorilor sub acoperire”, se arată în comunicat.

Sistemele de videoconferinţă sunt necesare în principal pentru înlocuirea sistemelor achiziţionate în anii 2007-2008, precum şi pentru creşterea capacităţii de audiere a deţinuţilor din penitenciare prin videoconferinţă, înnoirea şi completarea parcului de imprimante şi multifuncţionale pentru optimizarea fluxurilor de lucru interne derulate pentru digitizarea dosarelor din instanţe, asigurarea infrastructurii IT&C necesară digitizării dosarelor din instanţe şi celelalte instituţii din sistemul judiciar

. ”Prin implementarea proiectului, raportat la rezultatul acestuia, se urmăreşte modernizarea tehnologică şi digitizarea infrastructurii informatice a sistemului judiciar”, mai anunţă ministerul Justiţiei.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.