Ministerul Justiţiei anunţă, joi, că începe reabilitatea reţelei LAN în 78 de instanţe, după ce a semnat un contract de peste 5,3 milioane de lei pentru achiziţa de echipamente necesare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Prin Proiectul de Îmbunătăţire a Serviciilor Judiciare (PISJ), finanţat de Banca Mondială, 78 de instanţe a căror reţea LAN nu prezintă vulnerabilităţi structurale vor primi echipamente IT specifice (tip switch-uri suplimentare). Astăzi, 11.11.2021, Direcţia de Implementare a Proiectelor Finanţate din Împrumuturi Externe (DIPFIE) din cadrul MJ – Unitatea de Implementare a Proiectului a semnat contractul cu S&T Romania SRL în valoare de 5.351.797,48 lei cu TVA”, a transmis, joi, Ministerul Justiţiei.  

Potrivit instituţiei, reţeaua LAN reprezintă infrastructura care face posibilă funcţionarea la parametri optimi a sistemelor sau aplicaţiilor informatice utilizate la nivelul instanţelor, precum sistemul ECRIS, sistemul de înregistrare audio a şedinţelor de judecată, dosarul electronic sau alte sisteme informatice care se vor dezvolta în viitor, precum serviciile de arhivare electronică. 

Potrivit Ministerului Justiţiei, strategia pentru optimizarea reţelei LAN are trei etape, în două faze.  

Primele două etape sunt în derulare, respectiv:  

1. Analiza individuală aprofundată de specialitate la faţa locului (site survey) în 132 de instanţe a căror reţea este foarte veche, din perioada 2001 – 2006 

2. Achiziţia unor echipamente IT specifice (tip switch-uri suplimentare) pentru 78 de instanţe a căror reţea LAN nu prezintă vulnerabilităţi structurale (faza I) – în derulare 

Ulterior, se va face achiziţia de echipamente IT specifice pentru cele132 de instanţe a căror reţea LAN este supusă unei analize aprofundate (faza II) 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.