Ministerul Justiţiei (MJ) anunţă că a iniţiat, luni, o nouă procedură de selecţie a candidaţilor pentru ocuparea a trei posturi de procuror european delegat. Dosarele de candidatură se pot trimite până în 30 iunie, interviurile fiind programate în perioada 5-7 iulie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Contribuţia României la desfăşurarea activităţii Parchetului European presupune realizarea selecţiei candidaţilor pentru funcţia de procuror delegat în România. În urma procedurilor de selecţie derulate până în prezent, Ministerul Justiţiei a realizat selecţia unui număr de 17 candidaţi, iar astăzi, 19.06.2023, a declanşat o nouă procedură la finalul căreia îşi propune să transmită Procurorului Şef European alte trei candidaturi ce vor urma procedurile specifice în cadrul EPPO în vederea numirii în funcţie”, a transmis, luni, MJ.

Pentru a candida, o procuror trebuie să fie cetăţean român, să aibă domiciliul în România şi cel puţin 12 ani vechime în funcţia de procuror, având grad profesional cel puţin de procuror de parchet de pe lângă tribunal. De asemenea, candidaţii trebuie să aibă ”experienţă practică relevantă în sistemul judiciar românesc, îndeosebi în domeniul urmăririi penale a infracţiunilor împotriva intereselor financiare ale Uniunii Europene ori a infracţiunilor în domeniul fiscal sau vamal.

Candidaţii trebuie să cunoască limba engleză.

Dosarele se pot trimite, în format electronic, până în 30 iunie, la ora 12.00.

Potrivit calendarului orientativ, comisia va verifica, până în 4 iulie, îndeplinirea de către candidaţii înscrişi a condiţiilor de participare la interviu, lista acestora urmând să fie publicată în aceeaşi dată. Interviurile vor avea loc în perioada 5-7 iulie, iar rezultatele vor fi afişate în 10-11 iulie.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.