Medicul Gheorghe Burnei a fost condamnat definitiv marţi, de Curtea de Apel Bucureşti, la 2 ani şi şase luni de închisoare cu suspendare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Condamnă pe inculpatul BURNEI GHEORGHE (20 de acte materiale) la pedeapsa de 2 ani şi 6 luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită în formă continuată, faptă din perioada mai-decembrie 2016. Menţine modalitatea de executare a pedepsei principale, de 2 ani şi 6 luni închisoare stabilită de prima instanţă. Reduce perioada interzicerii celorlalte drepturi de la 5 ani, la 2 ani”, se arată în decizia de marţi a Curţii de Apel Bucureşti.

Medicul Gheorghe Burnei a fost condamnat în 16 decembrie 2019, de Tribunalul Bucureşti, la trei ani de închisoare cu suspendare pentru luare de mită în formă continuată, instanţa interzicându-i ca pe o perioadă de cinci ani să îşi exercite profesia. Decizia a fost atacată la Curtea de Apel Bucureşti.

Medicul Gheorghe Burnei a fost reţinut în 10 decembrie 2016 de către procurorii Parchetului Tribunalului Bucureşti, care au cerut instanţei arestarea preventivă a acestuia pentru mai multe fapte de luare de mită. Tribunalul Bucureşti a respins arestarea preventivă, medicul fiind plasat atunci în arest la domiciliu, iar ulterior sub control judiciar.

Procurorii Parchetului Tribunalului Bucureşti au arătat, în referatul cu propunerea de arestare preventivă, că, în perioada 26 octombrie - 24 noiembrie, medicul Gheorghe Burnei a pretins şi a primit de 15 ori mită de la părinţii unor copii internaţi la Spitalul “Marie Curie”, pe care i-a operat sau doar i-a consultat. Mita pe care ar fi luat-o Gheorghe Burnei varia între 50 de lei şi 1.350 de euro. De asemenea, medicul a fost iniţial că a făcut experimente pe copii.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.