Mai mulţi magistraţi au protestat, luni seară, pe treptele Curţii de Apel Bucureşti, faţă de intenţia de modificare a Codului penal şi a Codului de procedură penală. Ei au avut pancarte cu mesaje precum "Adevărata urgenţă - cetăţenii oneşti, nu condamnaţii" şi au spus că modificările propuse vor slăbi temelia justiţiei penale.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Magistraţii s-au adunat, luni seară, pe scările Curţii de Apel Bucureşti, pentru a protesta, în tăcere, faţă de intenţia de adoptarea a unor modificări ale Codului penal şi Codului de procedură penală.

Ei au afişat mesaje precum "Adevărata urgenţă - cetăţenii oneşti, nu condamnaţii", "Magistraţi independenţi - cetăţeni liberi".

"Nu înţelegem care este urgenţa în luarea măsurilor propuse în domeniul penal. Va slăbi cu siguranţă temelia justiţiei penale în România, care oricum, în ultimii doi ani..." a spus o judecătoare, menţionând că prezenţa redusă a magistraţilor la protest s-ar datora faptului că acţiunea a fost anunţată prea târziu.

Un alt magistrat a spus că modificările vehiculate sunt de natură să rupă echilibrul procesual între drepturile şi garanţiile oferite persoanelor cercetate şi cele care trebuie oferite persoanelor vătămate şi părţilor civile.

Protestul magistraţilor a fost susţinut şi de alte persoane, între acestea fiind şi actorul Mihai Călin.

 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.