Magistraţii de la mai multe instanţe au anunţat că vor protesta zilnic faţă de modificarea legilor Justiţiei şi a codurilor penale, printre acesştia numărânduăse cei de la Judecătoriile Sibiu, Deva şi Râmnicu Vâlcea.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

SIBIU - Magistraţii de la Judecătoria Sibiu vor protesta zilnic câte o oră până în 22 decembrie, urmând să-şi suspende activitatea în intervalul 11.30 - 12.30.

Conform purtătorului de cuvânt al Judecătoriei, Ana-Maria Langtaler, protestele au loc „în contextul modificărilor preconizate ale Legilor justiţiei, cu ignorarea avizului negativ din partea CSM, a voinţei exprimate de peste 4000 de magistraţi şi a recomandărilor Comisiei Europene şi raportat la iniţiativa de modificare a legislaţiei penale, care prefigurează o justiţie penală ineficientă, pentru apărarea statului de drept şi a independenţei justiţiei".

Ea a explicat că în contextul îngrijorării provocate de efectele negative ale acestor modificări, a fost decisă suspendarea activităţii de judecată în perioada 19.12.2017-22.12.2017, în intervalul orar 11.30 – 12.30.

Magistraţii din mai multe judeţe şi din Capitală au protestat luni faţă de modificarea legilor Justiţiei şi faţă de preconizatele modificări ale codurilor penal şi de procedură penală.

DEVA -  Adunarea Generală a Judecătoriei Deva a decis în unanimitatea "însuşirea poziţiei exprimate oficial de preşedintele CS<M prin scrisoarea adresată Comisiei speciale comune a Camerei Deputaţilor şi Senatului" şi a decis "adoptarea unei forme de proteste constând în suspendarea activităţii între orele 11.30 şi 12.30 pe parcursul fiecărei zile până la sfârşitul anului 2017".

RAMNICU VALCEA - Magistraţii Judecătoriei Râmnicu Vâlcea anunţă că vor întrerupe şedinţele de judecată în fiecare zi, până la sfârlitul anului ,timp de o oră, măsura fiind luată ”având în vedere maniera aleasă pentru desfăşurarea procesului legislativ cu privire la modificarea Codului Penal şi Codului de Procedură Penală – în procedură de urgenţă, fără transparenţă şi fără o consultare reală a magistraţilor”.

La Judecătoria Râmnicu Vâlcea şedinţele de judecată vor fi suspendate în fiecare zi, până la sfârşitul anului, între ora 11 şi ora 12, în urma unei hotărâri a Adunării Generale a Judecătorilor acestei instanţe.

În documentul citat se precizează şi contextul în care forul decizional al acestei instanţe de judecată a dispus măsura suspendării şedinţelor: ”Având în vedere maniera aleasă pentru desfăşurarea procesului legislativ cu privire la modificarea Codului Penal şi Codului de Procedură Penală -  în procedură de urgenţă, fără transparenţă şi fără o consultare reală amagistraţilor” şi ”reţinând pericolul pe care îl pot crea aceste modificări legislative cu privire la independenţa Justiţiei şi la drepturile şi libertăţile cetăţenilor”.

Decizia de suspendare a şedinţelor de judecată timp de o oră zilnic a fost luată cu majoritatea voturilor Adunării generale a judecătorilor de la Judecătoria Râmnicu Vâlcea, iar în ianuarie 2018 acest for se va reuni din nou pentru a analiza ”măsuri mai dure de protest (suspendarea activităţii, deplasarea în faţa ÎCCJ şi altele) se arată în hotărârea publicată de Judecătoria Râmnicu Vâlcea. 

 
 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.