Premierul Ludovic Orban a declarat, miercuri, că Secţia Specială va fi desfiinţată, atunci când se va găsi cea mai bună soluţie constituţională.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Întrebat, miercuri seară, în cadrul unei emisiuni la Digi 24, dacă va desfiinţa Secţia Spacială, premierul Ludovic Orban a declarat că acest lucru face parte din recomendările Mecanismului de Cooperare şi Verificare.

”Secţia specială cu siguranţă va fi desfiinţată. Face parte din recomandărle din Mecanismul de Cooperare şi Verificare. Atunci când vom găsi cea mai bună soluţie constituţională pentru a rezolva acest lucru”, a declarat Orban. 

Ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, a declarat, în 10 decembrie, Secţia de Investigare a Infracţiunilor din Justiţie (SIIJ) nu mai poate rămâne în forma actuală, atât din cauza vulnerabilităţilor de construcţie, cât şi din cauza contraperformanţei înregistrare de la înfiinţarea ei, printre care puţine rechizitorii care au vizat corupţia şi retragerea unor apeluri care au vizat foşti politicieni de vârf.

Asociaţia Forumul Judecătorilor din România a anunţat că a centralizat parţial voturile magistraţilor din adunările generale, iar rezultatele de până acum arată că că 83.14% dintre magistraţi s-au pronunţat pentru desfiinţarea Secţiei de Investigare a Infracţiunilor din Justiţie, 8.71% pentru menţinerea ei şi 8.14% pentru amendarea normelor care reglementează activitatea. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.