Procurorul general Augustin Lazăr a afirmat, miercuri, la bilanţul DNA, că anul 2017 a fost un an sensibil, însă nu ar dramatiza în sensul că a fost greu, spunând că, atunci când sunt valuri, magistraţii îşi pot da măsura profesionalismului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Anul 2017 într-adevăr a fost un an mai sensibil, mai complicat. Nu aş dramatiza, în sensul că a fost un an greu. Când mă uit în sală, văd magistraţi ai Ministerului Public care au ajuns la maturitatea profesională şi care acum trebuie să demonstreze că pot face faţă problemelor adevărate. (...) Atunci când sunt valuri ne putem da măsura profesionalismului”, a afirmat Augustin Lazăr.

Procurorul general a precizat că, după cum se vede, ”corupţia rămâne în continuare un fenomen mai actual ca oricând”.

El a spus că acest fenomen nu este un brevet românesc, corupţia fiind un fenomen internaţional care a generat efortul comun al statelor.

Lazăr a menţionat că, în rapoartele experţilor europeni, DNA a fost evaluată între cele cinci structuri europene care sunt recomandate pentru exemplu de bune practici.

Procurorul general a apreciat ”eficienţa managementului DNA”.

Augustin Lazăr a ţinut să amintească şi cazurile de magistraţi trimişi în judecată şi a precizat că prezintă aceste date pentru că în spaţiul public s-a vorbit despre lipsa răspunderii magistraţilor. El a spus că aceştia răspund inclusiv penal, dar probabil că discursul public la care s-a referit a avut în vedere răspunderea anumitor magistraţi, care au dat anumite soluţii.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.