Laura Codruţa Kovesi a declarat, marţi, la începutul audierii din Comisia LIBE, că procurori trebuie să respecte statul de drept, ei fiind importanţi pentru că datoria lor este să aplice legea în mod egal pentru toată lumea. ”Cred că procurorul trebuie să respecte statul de drept şi să aibă o busolă morală puternică”, a spus Kovesi.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Am identificat diferite tipologii de fraudă financiară acest lucru mă poate ajuta să iau măsuri strategice”, a spus Kovesi, la audierea din Comisia LIBE.

Ea a afirmat că ”procurorul trebuie să respecte statul de drept şi să aibă o busolă morală puternică”.

”Trebuie să fim obiectivi în faţa justiţiei şi a infracţiunilor, trebuie să aplicăm legea şi să respectăm în totalitate drepturile fundamentale şi procedurale ale celor implicaţi în anchetă. (...) Tocmai de aceea, procurorii sunt importanţi pentru statul de drept. Sunt importanţi pentru că datoria noastră este să aplicăm legea n mod egal pentru toată lumea”, a spus Kovesi.
 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.