Laura Codruţa Kovesi a declarat, marţi, în cadrul audierii din Comisia LIBE, că a respectat întotdeauna legea şi toate normele de procedură penală şi a afirmat că procurorii trebuie să fie obiectivi şi să-şi desfăşoare activitatea ”cu pasiune, dar nu cu patimă”. ”Nu are nicio relevanţă pentru mine ceea ce s-a întâmplat în România”, a spus Kovesi.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”În toată activitatea mea de procuror, de peste 23 de ani, am respectat întotdeauna legea şi toate normele de procedură penală care sunt prevăzute în legile speciale pe care le aplicăm. Ca orice procuror trebuie să fim obiectivi în activitatea noastră, să ne desfăşurăm activitatea cu pasiune, dar nu cu patimă. Plecând de la aceste principii dacă voi ocupa această poziţie, dar şi în poziţiile pe care le-am obţinut anterior întotdeauna voi aborda profesional ceea ce scrie în fişa postului şi obligaţiile care îmi revin şi care sunt prevăzute în lege şi în Regulamentul EPPO în acest caz”, a spus Kovesi.

Aceasta a afirmat că nu are nicio relevanţă ce s-a întâmplat în România.

”Nu are nicio relevanţă pentru mine ceea ce s-a întâmplat în România, relaţiile care sunt acum între sistemul de procuratură şi ministrul Justiţiei, ci vă asigur ca orice alt profesionist din sistemul judiciar român, dar şi european că întotdeauna îmi voi respecta obligaţiile care decurg din regulamentul EPPO în cazul în care voi fi numită în această funcţie”, a mai spus Kovesi.

Mai mulţi eurodeputaţi au făcut referire la presiunile la care a fost supusă Kovesi în Româna, arătându-şi susţinerea şi înţelegerea.


 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.