Preşedintele Klaus Iohannis a afirmat, miercuri, într-o conferinţă de presă, că o eventuală condamnare a soţului şefei DIICOT, Dan Hosu, în Dosarul Carpatica nu va rămâne fără urmări şi nu va aştepta ca alţii ”să mişte rotiţele”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Preşedintele Klaus Iohannis a fost întrebat, miercuri, ce se întâmplă dacă soţul şefei DIICOT, Dan Hosu, va fi condamnat de către magistraţii Tribunalului Bucureşti în Dosarul Carpatica şi a afirmat:  ”Dacă apare o condamnare, cu siguranţă nu va rămâne fără urmări. Asta este self evident”. 

Iohannis a făcut referire şi la avizul negativ al CSM cu privire la numirea Giorgianei Hosu la şefia DIICOT: ”Dacă are cineva curiozitatea să citească acel aviz al CSM, o să vă daţi seama că avizul negativ, nu s-a bazat pe acest lucru. Acea posibilă incompatibilitate nu a fost menţionată la aviz, nici ca o posibilă problemă. Totuşi, dacă se ajunge la acest scenariu, cu siguranţă nu voi aştepta ca alţii să mişte rotiţele”. 

Magistraţii Tribunalului Bucureşti sunt aşteptaţi să se pronunţe, joi, în Dosarul Carpatica. 

Procurorii DNA i-au trimis în judecată, în 2017, în Dosarul “Carpatica”, pe fostului preşedinte al Consiliului de Administraţie al societăţii Carpatica Asig Angela Toncescu, pe Dan Hosu, soţul procurorului-şef al DIICOT Giorgiana Hosu, pe omului de afaceri Sorin Tatu, şi pe Cătălin Cataramă, fostul şef al Serviciului de combatere a traficului cu migranţi.

Dan Hosu a fost trimis în judecată pentru trafic de influenţă, instigare la acces ilegal la un sistem informatic, instigare la folosirea, în orice mod, direct sau indirect, de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii şi dare de mită.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.