Judecătorul Cristi Dănileţ este cercetat disciplinar de Inspecţia Judiciară pentru ”manifestări care aduc atingere onoarei sau probităţii profesionale ori prestigiului justiţiei”. Inspecţia Judiciară se raportează la mai multe declaraţii pe care magistratul din Cluj le-a făcut într-un interviu.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Inspecţia Judiciară a exercitat acţiunea disciplinară faţă de Danileţ Vasilică Cristi – judecător la Tribunalul Cluj pentru manifestări care aduc atingere onoarei sau probităţii profesionale ori prestigiului justiţiei, săvârşite în afara exercitării atribuţiilor de serviciu, abatere disciplinară prevăzută de art. 99 lit. a) din Legea nr. 303/2004 republicată, cu modificările şi completările ulterioare”, a transmsi, joi, Inspecţia Judiciară.

Sursa citată a precizat că judecătorul, în afara programului de serviciu, a acordat un interviu ”în cadrul căruia a formulat afirmaţii de natură să ofenseze alte persoane sau instituţii, cu implicaţii politice sau care afectează imparţialitatea autorităţii judecătoreşti”.

Inspecţia Judiciară citează, în comunicatul transmis, o serie de afirmaţii ale judecătorului Cristi Dănileţ, printre care ”un CSM străin de sistemul pe care trebuia să-l apere", ”comunicatele ilare ale Consiliul Superior al Magistraturii"; ”un ministru al Justiţiei care susţine politicile mai degrabă antijustiţie", ”o anomalie de la CCR". 

”Într-un stat de drept, guvernarea nu se face după cum vor conducătorii, ci potrivit principiului democraţiei constituţionale, în care ceea ce se urmăreşte este interesul public, nu interesul unui grup sau al unui partid", a mai citat Inspecţia Judiciară din declaraţiile lui Cristi Dănileţ.

Acţiunea a fost înaintată Secţiei pentru judecători în materie disciplinară a Consiliului Superior al Magistraturii care va decide cu privire la angajarea răspunderii judecătorului în cauză.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.