Judecătoarea Gabriela Baltag, membru al CSM, cere pensionarea, iar solicitarea ei va fi dezbătută în următoarea şedinţă a Secţiei pentru judecători a CSM. Alţi 62 de magistraţi au depus cerere de pensionare, urmând ca şi situaţia lor să fie discutată joi.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Secţia pentru judecători a CSM se va reuni, joi, de la ora 10.00, unul dintrr epunctele de pe ordinea de zi fiind discutarea cererilor de eliberare din funcţie, prin pensionare.  

Prima pe listă este judecătoarea Gabriela Baltag, de la Tribunalul Neamţ, membru al CSM.  

Baltag s-a născut la 1 septembrie 1968, iarb din 1 octimbrue1993 a intrat în sistem, ca judecător la Judecătoria Piatra Neamţ. Din noiembrie 2003 este judecător la Tribunalul Neamţ, iar în 2016 a devenit membru al CSM.  

La ultimele alegeri, Baltag şi-a anunţat intenţia de a candida pentru funcţia de preşedinte al CSM, însă candidatura sa nu a fost aprobată de Secţia pentru judecători.  

În trecut, Baltag a avut schimburi de replici cu preşedintele Klaus Iohannis, în momentul în care acesta participa la şedinţa de alegere a conducerii CSM.  

De asemenea, Baltag a fost considerată o apropiată a fostului preşedinte al CSM Lia Savonea.  

Pe ordinea de zi a şedinţei de joi mai sunt alte 62 de cereri de pensionare din partea unor judecători.  

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.