Judecata în dosarul "Gala Bute” se apropie de final, la ultimul termen, din 1 martie, urmând să fie audiat în calitate de martor Felix Tătaru, judecătorii instanţei supreme dispunând miercuri ca pe numele acestuia să fie emis un mandat de aduce pentru acel termen.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Miercuri trebuia să fie judecat ultimul termen din dosarul "Gala Bute”, însă instanţa nu l-a putut audiat pe Felix Tătaru, care a comunicat printr-o înştiinţare trimisă prin fax că este plecat din ţară şi nu se poate prezenta la această dată pentru a da declaraţii în calitate de martor.

Avocatul Elenei Udrea i-a spus judecătorului că vrea să depună un raport de expertiză psiho-legală, finalizat în decembrie 2016, în care concluziile scrise sunt ale psihologului Tudorel Butoi. În acest raport sunt analizate atât comportamentul Elenei Udrea, cât şi ale inculpaţilor din dosarul "Gala Bute" care au dat declaraţii împotriva ei.

Procurorul DNA prezent la şedinţa de judecată a cerut instanţei să nu admită această probă, întrucât raportul a fost făcut cu mult timp în urmă şi nu mai este util în această fază a procesului.

Judecătorul a admis depunerea raportului de expertiză şi a dispus ca pe numele lui Felix Tătaru să fie emis un mandat de aducere, pentru a putea fi audiat la următorul termen.

Instanţa a stabilit următorul termen pentru 1 martie, când ar putea fi încheiată judecata pe fond în dosarul "Gala Bute”.

Elena Udrea a declarat, la finalul şedinţei de judecată, că expertiza extrajudiciară psiho-legală nu a inclus şi testul cu detectorul de minciuni, ci a vizat comportamentul ei şi al celor care au făcut declaraţii împotriva ei în dosarul "Gala Bute”.

"Logica acestui raport de expertiză psiho-legală, făcută de reputatul profesor Butoi, a fost acela de a arăta că din declaraţiile contradictorii, care se bat cap în cap cu declaraţiile aceloraşi persoane sau cap în cap cu declaraţiile celor care fac acuzaţii la adresa mea, că au un comportament mincinos şi că au dat aceste declaraţii în dorinţa de a-şi salva propria piele, în condiţile în care, la dosar, împotriva mea nu există nicio probă, decât declaraţiile fie a domnului Nastasia, fie a doamnei Topoliceanu, fie declaraţii referitoare la mine ale domnului Gărdean”, a spus Udrea.

Audierea lui Felix Tătaru la instanţa supremă în calitate de martor a fost cerută, la un termen anterior, de avocatul lui Tudor Breazu, fostul consilier al Elenei Udrea.

Felix Tătaru, consultant în campaniile electorale ale lui Klaus Iohannis şi Traian Băsescu, a fost audiat şi la DNA, în martie 2015, în calitate de martor în dosarul "Gala Bute". Acesta a fost citat atunci să dea declaraţii în faţa procurorilor în condiţiile în care Ana Maria Topoliceanu ar fi arătat, în denunţul său, că sume de bani de la Elena Udrea ar fi ajuns şi la Felix Tătaru.

Dosarul "Gala Bute" a ajuns la instanţa supremă în aprilie 2015. Procurorii îi acuză de fapte de corupţie pe fostul ministru al Dezvoltării Regionale şi Turismului Elena Udrea, fostul ministru al Economiei Ion Ariton, fostul preşedinte al Federaţiei Române de Box Rudel Obreja, fostul director al Companiei Naţionale de Investiţii Ana Maria Topoliceanu, fostul asistent personal al Elenei Udrea, Tudor Breazu, fostul consilier al Elenei Udrea, Ştefan Lungu, fostul secretar general în MDRT Gheorghe Nastasia şi omul de afaceri Dragoş Botoroagă.

Printre faptele pentru care aceştia au fost trimişi în judecată sunt: luare sau dare de mită, abuz în serviciu, complicitate la luare de mită, evaziune fiscală şi spălare de bani.  

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.