Reprezentanţii Consiliului Superior al Magistraturii au avut o întâlnire în format videoconferinţă cu experţii Comisiei Europene aflaţi în misiune de evaluare în cadrul Mecanismului de Cooperare şi Verificare (MCV). "S-a arătat că în perioada de referinţă a acestei misiuni de evaluare, Consiliul a continuat să îşi îndeplinească rolul constituţional de garant al independenţei justiţiei şi de administrator al sistemului judiciar din România", arată CSM.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Preşedintele Consiliului Superior al Magistraturii, judecătorul Mihai-Bogdan Mateescu, şi vicepreşedintele Consiliului, procurorul Florin Deac, au participat, marţi, la întâlnirea în forrnat videoconferinţă cu experţii Comisiei Europene allaţi în misiune de evaluare a progreselor înregistrate în domeniile reformei justiţiei şi luptei împotriva corupţiei în perioada 1 iunie - 31 decembrie 2020, în cadrul Mecanismului de Cooperare şi Verificare (MCV). 
 
Potrivit unui comunicat de presă transmis de CSM, întâlnirea a debutat cu prezentarea priorităţilor conducerii Consiliului Superior al Magistraturii pentru anul 2021 şi a acţiunilor privind consolidarea sistemului judiciar.
 
"S-a arătat că în perioada de referinţă a acestei misiuni de evaluare, Consiliul a continuat să îşi îndeplinească rolul constituţional de garant al independenţei justiţiei şi de administrator al sistemului judiciar din România. De asemenea, a susţinut măsuri esenţiale cu caracter ireversibil pentru consolidarea, eficientizarea şi creşterea transparenţei sistemului judiciar, dar şi pentru creşterea încrederii justiţiabililor, a societăţii civile, în general, în justiţie", a arătat CSM.
 
viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.