Judecătorii Secţiei I Civilă de la instanţa supremă au decis, pentru a doua oară, strămutarea procesului dintre şefa DNA Laura Codruţa Kovesi şi mai mulţi jurnalişti de la Antena3 la Curtea de Apel Ploieşti, anulând toate actele procedurale făcute de Curtea de Apel Piteşti, instanţa care a rămas în pronunţare în acest caz.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Admite cererea formulată de petenţii Radu Tudor, Grigore Bianca, Savaliuc Răzvan Ovidiu, Ciuvică Mugur Cristian, Gâdea Emanuel Mihai şi SC Antena 3 SA, privind strămutarea cauzei civile ce formează obiectul dosarului nr. 6043/3/2015 al Curţii de Apel Piteşti, Secţia I civilă. Strămută judecată cauzei de la Curtea de Apel Piteşti, la Curtea de Apel Ploieşti. Anulează actele de procedura îndeplinite în cauza de Curtea de Apel Piteşti privind încuviinţarea şi /sau respingerea probelor, precum şi încheierea din 11 ianuarie 2017 a aceleiaşi instanţe. Definitivă”, se arată în minuta instanţei supreme.

Este pentru a doua oară când Înalta Curte decide strămutarea acestui dosar în care şefa DNA îi denunţă pe jurnaliştii Antenei 3 pentru că ar fi acuzat-o, pe post, de muşamalizarea anchetei în dosarul lui Mircea Băsescu.

Pe 11 ianuarie 2017, completul de judecată de la Curtea de Apel Piteşti, pe rolul căreia se află procesul dintre Laura Codruţa Kovesi şi Antena 3, a decis să amâne pronunţarea în acest dosar, aşteptând, pe de o parte, ca Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie să se pronunţe asupra unei cereri de strămutare a dosarului formulată de pârâţi, iar, pe de altă parte, aşteptând o decizie în privinţa altei cereri de recuzare a completului de judecată.

În situaţia în care una dintre cele două cereri va fi soluţionată favorabil, pronunţarea nu va mai avea loc, au precizat magistraţii pitesteni la înfăţişarea de la Curtea de Apel.



Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis, în 21 aprilie, strămutarea dosarului în care procurorul-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie a dat în judecată mai mulţi jurnalişti şi postul de televiziune Antena 3, de la Curtea de Apel Bucureşti, unde era înregistrat din 29 decembrie 2015 şi avusese primul termen în 23 martie.

Cererea de strămutare a fost formulată de către Mugur Ciuvică, Bianca Grigore, Răzvan Savaliuc, Mihai Gâdea, Radu Tudor şi SC Antena 3 SA, cei pe care Kovesi i-a dat în judecată, în nume personal, după afirmaţiile făcute pe postul de televiziune în legătură cu dosarul "Bercea - Mircea Băsescu".

Dosarul trimis la Curtea de Apel Piteşti a fost înregistrat în 3 mai, iar primul termen de judecată după strămutare a fost stabilit în 8 iunie.

În 16 octombrie 2015, Tribunalul Bucureşti a decis ca şefa DNA, Laura Codruţa Kovesi, să primească 250.000 de lei daune morale, în dosarul în care a dat în judecată Antena 3, cerând despăgubiri de un milion de lei, pentru acuzaţiile de muşamalizare a anchetei în dosarul lui Mircea Băsescu.

Tribunalul Bucureşti a admis în parte acţiunea Laurei Codruţa Kovesi şi a obligat în solidar Antena 3 şi pe Mihai Gâdea, Mugur Ciuvică, Bianca Nae, Radu Tudor şi Răzvan Savaliuc să-i plătească procurorului-şef al DNA 250.000 de lei.

Acţiunea a fost depusă de către Codruţa Kovesi, în nume personal, în februarie 2015, la Tribunalul Bucureşti şi are ca obiect daune morale "pentru afirmaţii mincinoase care au creat un grav prejudiciu de imagine şi au adus o gravă atingere demnităţii umane".

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.