Un fost inspector şcolar din Constanţa a încheiat cu procurorii DNA un acord de recunoaştere a vinovăţiei în ceea ce priveşte acuzaţia de luare de mită. Inspectorul a luat 5.000 de lei mită de la părintele unui elev pentru a-l transfera nelegal de la o şcoală gimnazială la un colegiu naţional.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Constanţa au dispus sesizarea instanţei de judecată cu acordul de recunoaştere a vinovăţiei inculpatei Cabrancea Iulia - Cristina, la data faptei inspector şcolar pentru învăţământ primar în cadrul Inspectoratului Judeţean Constanţa, pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită. 

”În perioada august – septembrie 2021, inculpata Cabrancea Iulia Cristina, în calitatea menţionată mai sus,  ar fi primit prin intermediar, de la părintele unui elev, suma de 5.000 de euro. Banii respectivi ar fi fost primiţi pentru ca inculpata, în calitate de inspector şcolar pentru învăţământ primar în cadrul Inspectoratului Judeţean Constanţa, să obţină transferarea în mod nelegal a elevului de la o şcoală gimnazială la un colegiul naţional (ambele unităţi şcolare fiind în municipiul Constanţa), aspect care s-a şi materializat ulterior”, arată DNA.  

În prezenţa avocatului, inculpata a declarat expres că recunoaşte comiterea faptei reţinute în sarcina sa, acceptă încadrarea juridică pentru care a fost pusă în mişcare acţiunea penală şi este de acord cu felul şi cuantumul pedepsei aplicate, precum şi cu forma de executare a acesteia, respectiv: 

    - 2 ani închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 2 ani şi 6 luni şi interzicerea, pe o perioadă de 1 an de la rămânerea definitivă a hotărârii de condamnare prin care s-a dispus suspendarea executării pedepsei sub supraveghere, a drepturilor de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice şi de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat. 

    Dosarul de urmărire penală privind-o pe inculpată împreună cu acordul de recunoaştere a vinovăţiei au fost înaintate la Tribunalul Constanţa. 

 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.