Inspecţia Judiciară face verificări la DNA Ploieşti, după ce fosta preşedintă a AEP Ana Maria Pătru a afirmat că i-a fost sunat copilul spunându-i-se că este chemată la audieri.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Inspecţia judiciară s-a sesizat legat de afirmaţiile Anei Maria Pătru, iar inspectorii vor fi trimişi la DNA Ploieşti din nou", au declarat surse judiciare pentru News.ro.

Miercuri, la sosirea la DNA, unde a fost chemată în caliiate de suspectă într-un al doilea dosar de corupţie, Ana Maria Pătru a invocat numele procurorului Onea, despre care a spus că împreună cu fostul preşedinte SIVECO, denunţător în dosar, se gândeşte ce dosare să îi mai facă. Ea a spus despre cei doi că fac parte dintr-un "grup infracţional organizat".

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

Fosta şefă a AEP a susţinut că i-a fost sunat copilul la şcoală pentru a-i spune că ea trebuie să vină în calitate de suspect la DNA.

"S-au gândit ei aşa frumos ieri să îmi sune copilul şi să îi spună că trebuie să vin eu la dumnealor astăzi.(...) Asta e maniera în care fac dumnealor anchete. Mi-au sunat copilul la şcoală. Ştiţi că pot să probez lucrul acesta", le-a spus ea jurnaliştilor.

Ana Maria Pătru a fost plasată sub control judiciar, miercuri după-amiază, în al doilea dosar de corupţie deschis pe numele ei de către DNA Ploieşti. Procurorii o acuză că a cerut de la firma Siveco un milion de euro şi a primit 600.000 de euro, susţinând că va interveni la directorul unei instituţii să soluţioneze în mod favorabil o investigaţie care privea firma de software. Pătru spune că denunţătoarea sa este Irina Socol şi susţine că aceasta este ”bolnavă”, ameninţând că îi va face plângere penală.

Pătru a declarat la ieşirea de la DNA că ea a depus deja un memoriu la Inspecţia Judiciară cu privire la Irina Socol şi la relaţia acesteia cu procurorii anticorupţie de la Ploieşti.

”Am făcut la Inspecţia Judiciară, am depus un memoriu, am povestit tot ce s-a întâmplat în perioada când eu am fost arestată, am vorbit foarte mult despre Irina Socol şi prietenia ei cu procurorii de aici, cum dumneaiei îşi aorgă nişte drepturi foarte mari în sediul procurorilor DNA, cum dînsa mituieşte procurorii cu pizza, cu bomboane şi aşa mai departe, şi faece şi denunţuri în acelaşi timp, dar face denunţuri mincinoase”, a adăugat ea.

 
 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.