Prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa, Viorel Teliceanu, anunţă că doar şapte persoane au murit în incendiul de la Spitalul de boli infecţioase, raportarea iniţială fiind eronată. Acesta a precizat că se fac cercetări pentru ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă şi distrugere din culpă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”S-a constituit o cauza la nivelul Parchetului de pe lângă Tribunal, se fac cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă şi distrugere din culpă. Am desemnat un coleg procuror criminalist care să efectueze cercetări în această cauză, împreună cu colegii de la poliţie, au venit şi colegii de la Criminalistică. Urmează să se efectueze o cercetare la faţa locului amplă, să identificăm tot ceea ce se poate identifica, situaţia este destul de gravă. Până la acest moment, din informaţiile pe care le am şi pe care am putut să le culeg personal, avem 7 decedaţi, urmează să se facă identificarea acestora şi să sperăm că nu va creşte numărul de decedaţi”, a declarat, vineri, Viorel Teliceanu.  

Întrebat despre numărul de morţi, raportat iniţial ca fiind de 9, procurorul a precizat: ”Cred că a fost o informaţie eronată, plecată nici nu mai contează de unde. Cert este că la acest moment cu certitudine sunt 7 decedaţi”.  

Întrbat dacă toţi decedaţi au fost găsiţi pe paturi în ATI, procurorul a precizat: ”Din câte ştiu eu nu toţi decedaţii au fost găsiţi pe paturi pentru că din ce am văzut nu erau toţi decedaţi arşi, unii dintre ei au şi murit intoxicaţi cu fum”. 
 
Procurorul explică de une a apărut confuzia cu numărul victimelor: ”Am vorbit la Spitalul Judeţean, era informaţia iniţială că la Spitalul Judeţean sunt trei persoane decedate şi am vorbit cu domnul director de acolo, l-am rugat să verifice chiar în acel moment şi a verificat şi nu erau vorba de trei persoane, era vorba de o singură persoană. O persoană angajat de pe aici ar fi spus că ar fi trei decedaţi la...dar nu ştiu cine a dat această informaţie. Nici nu mai contează. Aici sunt cinci decedaţi. Nu pot să mă pronunţ că ar fi un bilanţ final pentru că nu ştiu care va fi starea de sănătate a celorlaţi care au plecat de aici. 5 decedaţi la infecţioase, una la spitalul judeţean, una la spitalul militar”. 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.