Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) a respins, marţi, recursul formulat de Inspecţia Judiciară împotriva unei decizii pronunţate de Consiliul Superior al Magistraturii care o viza de Laura Codruţa Kovesi. Fosta şefă DNA era acuzată că ar fi inserat date confidenţiale într-un comunicat de presă, iar CSM a respins anul trecut acţiunea Inspecţiei Judiciare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

ÎCCJ a decis pe data de 2 iunie să respingă cererea de suspendare formulată de Inspecţia Judiciar. De asemenea, magistraţii au respins şi recursul formulat de Inspecţia Judiciară împotriva hotărârii nr. 5P din 24 iunie 2019, pronunţată de Consiliul Superior al Magistraturii – Secţia pentru Procurori în materie disciplinară, ca nefondat. Hotărârea ÎCCJ este definitivă.

Inspecţia Judiciară a anunţat, în 14 septembrie 2018, că a demarat acţiunea disciplinară faţă de Laura Codruţa Kovesi, care, în calitate de procuror-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), a inserat într-un comunicat date confidenţiale dintr-o anchetă derulată de către procurorii din subordine. Ea este acuzată de ”nerespectarea confidenţialităţii lucrărilor care au acest caracter, precum şi a informaţiilor de aceeaşi natură de care a luat cunoştinţă în exercitarea funcţiei”.

Comunicatul invocat de Inspecţia Judiciară, emis în 12 februarie 2018, se referea la înregistrările audio difuzate de Vlad Cosma şi conţinea discuţii între persoane din anturajul lui Mircea Cosma şi un ofiţer de poliţie şi un procuror de la DNA Ploieşti pe tema apariţiei la televiziune a unor discuţiii din timpul anchetelor.

Pe data de 24 iunie, Secţia pentru procurori în materie disciplinară a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a respins o acţiune  a Inspecţiei Judiciare care o vizează pe Laura Codruţa Kovesi.

Inspecţia Judiciară a atacat hotărărea la Curtea Supremă.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.