Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) a dispus începerea procesului în care fostul ministru al Finanţelor Sebastian Vlădescu a fost trimis în judecată pentru luare de mită şi trafic de influenţă în dosarul instrumentat de DNA şi care vizează plata lucrărilor la tronsonul de cale ferată Bucureşti – Constanţa. În acelaşi dosar mai sunt trimişi în judecată fostul secretar de stat din Ministerul Transporturilor Constantin Dascălu, fostul angajat în cadrul Ministerului Finanţelor Mircea Ionuţ Costea, dar şi Cristian Boureanu. Decizia magistraţilor nu este definitivă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”...respinge cererile şi excepţiile formulate de inculpaţii Costea Mircea Ionuţ, Vlădescu Sebastian Teodor Gheorghe, Mititelu Mihaela şi Boureanu Cristian Alexandru. Constată legalitatea sesizării instanţei cu rechizitoriul nr.89/P/2017 al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia Naţională Anticorupţie, Secţia de combatere a infracţiunilor asimilate infracţiunilor de corupţie, legalitatea administrării probelor şi a efectuării actelor de urmărire penală. Dispune începerea judecăţii în cauza privind pe inculpaţii Costea Mircea Ionuţ, Vlădescu Sebastian Teodor Gheorghe, Mititelu Mihaela, Boureanu Cristian Alexandru şi Dascălu Constantin”, au decis, luni, magistraţii ICCJ.

Decizia poate fi contestată în termen de 3 zile de la comunicare.

În noiembrie 2019, DNA anunţa trimiterea în judecată a fostului ministru al Finanţelor Sebastian Vlădescu, în stare de libertate, pentru luare de mită şi trafic de influenţă.

Dosarul vizează plata lucrărilor la tronsonul de cale ferată Bucureşti – Constanţa.

De asemenea, au fost trimişi în judecată Cristian Boureanu, fostul secretar de stat din Ministerul Transporturilor Constantin Dascălu, Mircea Ionuţ Costea, fost angajat în cadrul Ministerului Finanţelor, dar şi administratorul unei firme.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.