Procurorii din Buftea au decis trimiterea în judecată a opt persoane, într-un dosar care vizează mai multe infracţiuni în legătură cu înmatriculări de autoturisme. Cu documente false, în perioada 2015 – 2021, s-ar fi înmatriculat peste 2.900 de autoturisme, unele dintre ele sustrase din spaţiul comunitar.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Parchetul de pe lângă Judecătoria Buftea a anunţat, miercuri, că s-a dispus trimiterea în judecată a 8 persoane pentru săvârşirea mai multor infracţiuni, respectiv, fals în declaraţii, în formă continuată, fals în înscrisuri sub semnătură privată, în formă continuată, complicitate la fals în înscrisuri sub semnătură privată, fals material în înscrisuri oficiale, complicitate la fals material în înscrisuri oficiale, în formă continuată, fals intelectual în forma instigării şi în modalitatea participaţiei improprii, în formă continuată, uz de fals, în formă continuată, conducerea unui autovehicul fără permis de conducere, tăinuire, conducerea unui vehicul neînmatriculat precum şi complicitate la conducerea unui vehicul fără permis de conducere.  

”Din analiza mijloacelor de probă a rezultat că un bărbat de 47 de ani a elaborat, în perioada 2015-2021, un plan infracţional complex având drept finalitate obţinerea de la autorităţile publice competente de autorizaţii provizorii de înmatriculare auto, folosindu-se de documente falsificate (contracte de vânzare falsificate, poliţe RCA falsificate, etc.), facilitând inclusiv înmatricularea unor autovehicule sustrase din spaţiul intracomunitar”, au transmis procurorii.  

Potrivit acestora, prin acţiunile sale ilicite a determinat înmatricularea cu nerespectarea condiţiilor legale a unui număr de 2.925 de autovehicule. 

În acest sens a fost ajutat de alţi 2 inculpaţi.  

”De asemenea, cu ocazia cercetărilor s-a constatat că bărbatul de 47 de ani intermedia obţinerea de documente oficiale falsificate, respectiv permise de conducere, cărţi de identitate sau certificate auto. În acest sens, au fost trimişi în judecată şi 2 beneficiari, tată şi fiu, care au fost opriţi în trafic în perioada 24 iunie 2018-22 martie 2021, în mod repetat, în timp ce conduceau autovehicule şi, de fiecare dată, ar fi prezentat organelor de poliţie, permise de conducere false, aparent emise de autorităţile din Spania, Italia şi Irlanda, fiind trimişi în judecată pentru infracţiuni privind conducerea pe drumurile publice, de către o persoană care nu deţine permis de conducere, complicitate la fals material în înscrisuri sub semnături privată şi uz de fals”, au mai precizat procurorii.  

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.