Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a admis, marţi, cererea Secţiei de Investigare a Infracţiunilor din Justiţie de redeschidere a urmăririi penale într-un dosar în care era vizat judecătorul Bogdan Mateescu, membru al CSM, dosar clasat anul trecut de DNA. Totodată, ICCJ a admis cererea Secţiei speciale pentru magistraţi, dar şi pe cea a lui Mateescu, de sesizare a Curţii Constituţionale privind excepţii de neconstituţionalitate ale unor dispoziţii din Legea privind organizarea judiciară şi din OUG privind operaţionalizarea Secţiei speciale.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

ICCJ a admis cererea de sesizare a Curţii Constituţionale formulată de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Secţia Judiciară, Serviciul Judiciar Penal, şi a sesizat Curtea Constituţională cu excepţia de neconstituţionalitate a dispoziţiilor art. 881 alin. 6 din Legea nr. 304/2004 privind organizarea judiciară modificate prin art. 14 pct. 4 din O.U.G. nr. 7/2019.

Decizia este definitivă.

Totodată, ICCJ a admis cererea de sesizare a Curţii Constituţionale formulată de intimatul Bogdan Mateescu şi a sesizat Curtea Constituţională cu excepţia de neconstituţionalitate a dispoziţiilor art. 881 - art. 889 din Legea nr. 304/2004 privind organizarea judiciară, modificată şi completată, precum şi a O.U.G. nr. 90/2018 privind unele măsuri pentru operaţionalizarea Secţiei pentru investigarea infracţiunilor din justiţie.

Şi această decizie este definitivă.

De asemenea, instanţa supremă a admis cererea de confirmare a redeschiderii urmăririi penale, formulată de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie - Secţia de investigare a infracţiunilor din justiţie, în dosarul nr. 221/P/2017 înregistrat la Secţia de combatere a corupţiei din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie.

"În baza art. 335 alin. 4 Cod de procedură penală confirmă Ordonanţa nr.183/II/2/2019 din 28 mai 2019 a Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie Secţia pentru Investigarea Infracţiunilor din Justiţie, prin care s-a dispus infirmarea ordonanţei de clasare nr. 221/P/2017 din data de 21.08.2018 şi redeschiderea urmăririi penale în dosarul nr. 221/P/2017 al Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Secţia de combatere a corupţiei, în vederea completării urmăririi penale, cu privire la faptele pentru care s-a început urmărirea penală", se arată în decizia ICCJ, care este definitivă.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.