Procurorii DIICOT Iaşi au dispus joi re'inerea pentru 24 de ore a trei persoane şi măsura controlului judiciar faţă de alte două pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de droguri risc şi de mare risc.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„În cauză s-a reţinut faptul că, în mod repetat şi în baza aceleiaşi rezoluţii infracţionale, inculpaţii au achiziţionat cantităţi importante de droguri de risc şi mare risc, pe care le-au comercializat pe piaţa ilicită din municipiul Iaşi şi la petrecerile cu profil tehno, obţinând astfel importante beneficii materiale. Pe parcursul cercetărilor, o parte dintre inculpaţi au fost prinşi în flagrant în timp ce încercau să comercializeze diferite cantităţi de droguri”, arată DIICOT într-un comunicat de presă. 

Conform sursei citate, „la data de 03.02.2021 şi 04.02.2021, procurorii DIICOT – ST Iaşi şi BT Vaslui împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Iaşi au efectuat un număr de 3 percheziţii domiciliare, pe raza judeţului Iaşi, în urma cărora au fost identificate şi ridicate, în vederea continuării cercetărilor, droguri de risc (cannabis), droguri de mare risc (MDMA comprimate, amfetamină, ketamină), bani susceptibili a proveni din traficul de droguri, precum şi alte bunuri”.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia Operaţiuni Speciale. Acţiunea a fost efectuată cu sprijinul luptătorilor din cadrul Serviciului pentru Acţiuni Speciale Iaşi, precum şi al jandarmilor in cadrul I.J.J. Iaşi.

DIICOT mai precizează că pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile şi garanţiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum şi de prezumţia de nevinovăţie.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.