Avocatul ieşean Ion Victor Axinte, care s-a urcat băut la volan şi a provocat un accident soldat cu un mort şi trei răniţi, a fost arestat preventiv, vineri, de judecătorii Curţii de Apel Iaşi, bărbatul spunând în faţa instanţei că regretă ceea ce a făcut.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ion Victor Axinte, a fost adus, vineri, în faţa magistraţilor, după ce cu o zi în urmă procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel au dispus reţinerea sa pentru 24 de ore.

Avocatul ieşean şi-a recunoscut fapta şi le-a spus judecătorilor că regretă ceea ce a făcut. În urma audierilor, magistraţii Curţii de Apel din Iaşi au decis arestarea tânărului avocat pentru 30 de zile.

Pe de altă parte, anchetatorii continuă cercetările în cazul accidentului produs în noaptea de miercuri spre joi pe bulevardul Socola din Iaşi, într-o intersecţie semaforizată, când maşina avocatului Axinte a lovit violent un autoturism ce staţiona la semafor, proiectând autovehiculul într-un taxi.

În urma impactului, şoferul maşinii care oprise la semafor a murit pe loc, iar prietena lui a fost dusă la spital, în stare critică. Medicii de la Spitalul Sfântul Spiridon susţin că tânăra a intrat în moarte cerebrală, ea fiind intubată şi ventilată mecanic. Victima a suferit lovituri severe la nivelul capului şi al abdomenului.

Miercuri seară, avocatul ieşean a fost la o petrecere într-un local din Iaşi, unde a consumat alcool, iar pe imaginile de pe camerele de supraveghere din curtea restaurantului se observă că avocatul Ion Victor Axinte se clatină, iar după o discuţie de câteva minute cu prietena sa, cei doi se urcă în maşină şi pleacă. Accidentul s-a produs după aproximativ două-trei minute.

Pe camerele de supraveghere montate în intersecţia unde a avut loc accidentul se observă cum un autoturism opreşte regulamentar la semafor, iar la scurt timp un alt autoturism vine cu viteză din spate şi loveşte în plin maşina din faţă. Imaginile arată că avocatul nu ar fi încercat să frâneze.

Victor Ion Axinte, în vârstă de 26 de ani, şi-a deschis cabinetul de avocatură din Iaşi în urmă cu două luni, după ce anul trecut a obţinut cea mai mare notă din concurs, dintre concurenţii din judeţul Iaşi.

El era caracterizat de către colegi drept ”extrem de preocupat de carieră”.

Avocatul ieşean a fost reţinut, joi, de procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel, după ce a urcat băut la volan şi a comis accidentul soldat cu moartea unei persoane şi rănirea altor trei.

Surse din rândul anchetatorilor susţin că tânărul a refuzat să fie testat cu aparatul etilotest, însă în urma a două analize de sânge succesive efectuate la Institutul de Medicină Legală s-a descoperit că avea alcolemii de 1,95 la mie, respectiv 1,80 la mie.

Poliţiştii ieşeni au deschis dosar penal pe numele avocatului, pentru ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă şi conducere sub influenţa băuturilor alcoolice, dosarul fiind preluat de Parchetul de pe lângă Curtea de Apel din Iaşi.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.