Şeful DIICOT Daniel Horodniceanu a spus miercuri, referitor la dosarul DNA în care ar fi fost vizat şi care a fost clasat, că lucrurile simple se exagerează, având în vedere că oricine poate face un denunţ împotriva oricui, cu condiţia de a răspunde în cazul în care lucrurile nu sunt adevărate.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"La lucrurile simple se adaugă o dimensiune exagerată. Ce am declarat ieri pot să declar în fiecare zi. Fiecare om, aşa cum am spus, poate avea la un moment dat un dosar penal oriunde. Oricine în ţara asta poate face un denunţ împotriva oricui cu condiţia ca, dacă lucrurile nu sunt adevărate, să poată să răspundă pentru ceea ce a făcut”, a declarat Daniel Horodoniceanu.

El a spus că nu a discutat cu Laura Codruţa Kovesi miercuri, înainte de prezentarea bilanţului, despre acest dosar.

În spaţiul public au apărut informaţii potrivit cărora ar fi fost vizat de o anchetă a DNA privind modul în care s-au luat mai multe decizii în dosarul în care a fost cercetat omul de afaceri Gruia Stoica, în 2006, când Horodniceanu conducea DIICOT Iaşi. Acest dosar ar fi fost clasat, între timp.

Daniel Horodniceanu a declarat, marţi, întrebat despre aceste informaţii, că a cerut Direcţiei Naţionale Anticorupţie să studieze acest dosar, el spunând că ar fi fost normal să fie anunţat.

"Da. Am făcut o solicitare de studiu al dosarului şi după ce o să mă lămuresc eu, o să pot lămuri şi pe altcineva", a declarat Horodniceanu, la sediul Ministerului Justiţiei.

De asemenea, întrebat de jurnalişti dacă era normal să fie anunţat şi dacă aşteaptă o explicaţie mai amplă, şeful DIICOT a spus: "Da, era normal sa fiu anunţat. (...) Întâi am să verific ce cuprinde acel dosar şi apoi vom discuta".

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.