Procurorul-şef al DIICOT, Daniel Horodniceanu, a declarat, joi, că în România a crescut "exponenţial” consumul de etnobotanice, precizând că acestea sunt mai periculoase decât drogurile uşoare pentru că dau dependenţă şi pot duce la moartea celor care le consumă. Anul trecut a fost introdusă această infracţiune ca premisă la cele pentru care pot fi luate măsuri preventive sau de supraveghere, a mai spus el.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Din ceea ce observ din dosarele penale (...) a crescut consumul, - dar nu de droguri sau de droguri uşoare, mă refer la cannabis, mai puţin la haşiş - a crescut exponenţial consumul substanţelor psihoactive sau aşa cum le numesc unii, etnobotanice. Sunt mult mai periculoase decât drogurile uşoare nu doar pentru că dau dependenţă, ci prin faptul că fac foarte mult rău fizic", a declarat Daniel Horodniceanu.

Procurorul-şef al DIICOT a precizat că multe dintre aceste substanţe pot provoca moartea celui care le consumă.

Horodniceanu a adăugat că, în cursul anului 2016, consumul de substanţe psihoactive a fost introdus "ca premisă la cele pentru care putem lua măsuri preventive sau măsuri de supraveghere tehnică şi care nu puteau fi luate până în cursul anului trecut”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.