Executivul a aprobat, în şedinţa de vineri, proiectul de hotărâre pentru aprobarea Protocolului de cooperare în domeniul juridic între Ministerul Justiţiei al României şi Ministerul Justiţiei al Regatului Maroc semnat la Bucureşti, la 12 iulie 2023. Actul normativ „creează cadrul juridic pentru cooperarea bilaterală şi care reglementează colaborarea în domeniul gestionat de ministerele justiţiei ale celor două ţări”, a explicat ministra Justiţiei Alina Gorghiu.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„Întărirea cooperării judiciare internaţionale reprezintă un obiectiv major al mandatului meu. Este un mod prin care România îşi consolidează poziţia ca un pol regional de bune practici şi ca model pentru respectarea statului de drept. În iulie am semnat împreună cu ministrul marocan al justiţiei, Abdellatif Ouahbi, protocolul de cooperare în domeniul juridic. Astăzi, Guvernul a aprobat hotărârea care creează cadrul juridic pentru cooperarea bilaterală şi care reglementează colaborarea în domeniul gestionat de ministerele justiţiei ale celor două ţări”, a explicat Alina Gorghiu, potrivit unei postări de vineri, pe pagina de Facebook a Ministerului Justiţiei.
 
Schimbul de informaţii şi legislaţie pe probleme juridice de interes comun, schimbul de experienţă, organizarea de seminarii, conferinţe şi ateliere de lucru, stabilirea de parteneriate reprezintă temele abordate în cadrul protocolului, a mai spus ministra Justiţiei.
 
Pe 12 iulie a avut loc vizita unei delegaţii a Ministerului Justiţiei al Regatului Maroc, condusă de ministrul marocan al justiţiei, Abdellatif Ouahbi. Acesta a fost primită de o delegaţie condusă de ministra român al justiţiei, Alina-Ştefania Gorghiu.  

La întrevederea respectivă a avut loc semnarea unui Protocol de cooperare în domeniul juridic între Ministerul Justiţiei al României şi Ministerul Justiţiei al Regatului Maroc. 

Protocolul de cooperare are rolul de a crea cadrul juridic bilateral legal care să reglementeze colaborarea în domeniul gestionat de ministerele justiţiei ale celor două ţări şi să intensifice această cooperare, arată comunicatul de presă al Ministerului Justiţiei. 

De asemenea, acesta vizează schimbul de informaţii şi legislaţie pe probleme juridice de interes comun, schimbul de experienţă şi bune practici între experţi ai celor două Părţi, organizarea de seminarii, conferinţe şi ateliere de lucru, stabilirea de parteneriate, în conformitate cu legislaţia naţională a fiecăreia dintre ele.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.