Premierul Sorin Grindeanu a declarat, miercuri, că proiectul de modificare a Codului penal şi a Codului de procedură penală a parcurs toate etapele, în mod transparent, însă nu ştie dacă este pe ordinea de zi a şedinţei de Guvern de joi.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Grindeanu a spus că s-au parcurs toate etapele şi a fost luat punctul de vedere al CSM, DNA, DIICOT şi al Ministerului Public.

”Nu ştiu dacă e mâine (joi - n.r.) pe ordinea de zi, dar ştiu că a parcurs toate aceste etape. A fost dezbatere publică, 30 de zile, a stat pe site, s-a luat punctul de vedere al CSM, al DNA, al DIICOT, al Ministerului Public, ale asociaţiilor sau uniunilor judecătorilor din România. Deci, a parcurs toate aceste etape”, a precizat premierul.

El a afirmat că acest proiect de lege se referă la modificările Codului Penal şi la modificările Codului de procedură penală, strict în acord cu deciziile Curţii Constituţionale. ”Şi mai are şi o componentă legată de aplicarea unei directive europene. Lucrurile au fost cât se poate de clare, într-un proces cât se poate extrem de transparent”, a precizat prim-ministrul.

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a declarat vineri, la Iaşi, că a trimis Guvernului, în urmă cu o zi, proiectul de lege pentru modificarea Codului Penal şi a Codului de Procedură Penală, în acord cu deciziile Curţii Constituţionale, precizând, totodată, că modificările la pachetul de legi privind justiţia vor ajunge pe masa Executivului în această săptămână.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.