Ministrul Justiţiei Alina Gorghiu a declarat că rămâne o susţinătoare a profesiilor liberale şi va urmări cu atenţie ceea ce i-au semnalat colegii de la Baroul Braşov cu privire la tendinţa de supraimpozitare a veniturilor din profesiile liberale. „Baza veniturile din activităţi independente ar urma, astfel, să fie supuse plăţii cotei CASS la o bază neplafonată, calculată la venitul realizat, ceea ce ar dubla sarcina fiscală”, a mai spus ministrul PNL care a adăugat că nu este normal să existe inechitate socială sau o discriminare nejustificată în raport cu alte categorii de contribuabili. Ea a adăugat că discuţiile cu magistraţii din Braşov au vizat numărul necesar de asistenţi judiciar, cât şi decizia CCR care a admis parţial sesizarea ÎCCJ la legea pensiilor speciale.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„Am fost şi rămân o susţinătoare a profesiilor liberale! De aceea rezonez cu îngrijorările transmise de către colegii din Baroul Braşov referitoare la tendinţa de supraimpozitare a veniturilor din profesiile liberale. Baza veniturile din activităţi independente ar urma, astfel, să fie supuse plăţii cotei CASS la o bază neplafonată, calculată la venitul realizat, ceea ce ar dubla sarcina fiscală”, a scris Alina Gorghiu, miercuri pe Facebook.

Ministrul Justiţiei a mai spus că va urmări cu multă atenţie acest subiect, „pentru că nu este în regulă să fie inechitate socială sau o discriminare nejustificată în raport cu alte categorii de contribuabili”.

„Am fost plăcut surprinsă şi de dialogul purtat cu reprezentanţii magistraţilor din Braşov. Analize obiective legate de justiţie la nivel teritorial, teme la zi şi propuneri constructive!”, a mai precizat Gorghiu.

„Noul nomenclator al specializărilor expertizei tehnice judiciare, numărul necesar de asistenţi judiciari, dar şi decizia CCR pe legea pensiilor s-au regăsit pe agenda discuţiilor”, a adăugat ea.

„Cu toţii mi-au transmis că îşi doresc să rămână în profesie, însă provocările actuale trebuie rezolvate cu maturitate, cu măsuri bune. Livrarea unui act de justiţie eficient pentru justiţiabil rămâne obiectivul principal”, a conchis senatoarea PNL.

Curtea Constituţională a admis miercuri, parţial sesizarea Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) în legătură cu modificările legii privind pensiile de serviciu. Preşedintele CCR Marian Enache a explicat, într-o declaraţie de presă. că actul normativ se va reîntoarce în Parlament pentru a fi pus în acord cu decizia Curţii.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.