Zece persoane au fost trimise în judecată pentru evaziune fiscală în formă continuată şi constituire de grup infracţional, de către procurorii DIICOT din Giurgiu. Persoanele au creat un prejudiciu de peste 18 milioane lei ocupându-se cu operaţiuni de achiziţionare a fierului vechi.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Potrivit unui comunicat de presă al DIICOT, grupul infracţional a funcţionat în perioada 2012 - 2015.
 
”În perioada 2012-2015, inculpaţii au iniţiat şi constituit un grup infracţional organizat specializat în săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală, constând în crearea unui mecanism complex, format din mai multe societăţi, controlate prin interpuşi, prin intermediul cărora au fost efectuate operaţiuni de achiziţii de fier vechi, la negru, bunuri care au fost livrate mai departe către societăţi specializate în colectarea deşeurilor feroase. În scopul eludarii plăţii obligaţiilor fiscale constând in impozitul pe profit, inculpaţii au înregistrat in contabilitate achiziţii fictive de la mai multe societăţi, generând in acest mod un prejudiciu bugetului consolidat al statului in cuantum de 18.113.063 lei, suma cu care ministerul Finanţelor Publice prin Agenţia Naţională de Administrare Fiscală s-a constituit parte civilă”, se arată în comunicat.
 
În cadrul mecanismului infracţional au fost implicate şase firme prin intermediul cărora au fost livrate deşeuri feroase către operatori economici din piaţă. 
 
”Prin intermediul acestor firme înfiinţate şi/sau preluate de membrii grupării, bunurile (deşeuri feroase şi neferoase) au fost achiziţionate, la negru, din diverse surse şi au fost livrate direct către beneficiari sau aduse în depozitul care funcţiona în proximitatea locuinţei a doi dintre inculpaţi. Pentru a se înregistra cu achiziţii pentru societăţile controlate şi pentru a crea artificial cheltuieli deductibile, membrii grupului au utilizat în mod fraudulos datele de identificare ale unor societăţi comerciale”, mai precizează sursa citată.
 
Zece persoane au fost trimise în judecată, fiind acuzate de constituire de grup infracţional şi evaziunea fiscală în formă continuată. Dosarul a fost înaintat spre soluţionare Tribunalului Giurgiu.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.