Deputatul Sebastian Ghiţă a declarat, marţi seară, la sediul DNA Ploieşti, că mulţi dintre procurorii României fac parte dintr-o reţea plătită de organizaţii neguvernamentale, multe dintre acestea înfiinţate de George Soros, susţinând că ”un om din ONG îl cheamă pe un procuror dimineaţă la micul dejun şi îi spune: «eu te-am şcolit, arestează-l pe Ponta»”. De asemenea, întrebat dacă îi este teamă că ar putea fi pus sub control judiciar, el a răspuns că nu e nicio măsură care să nu se fi dorit să se ia împotriva sa.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Şi Liviu Dragnea, şi Victor Ponta şi eu am fost prieteni de 15 ani şi suntem şi acum, chiar dacă astăzi viaţa politică ne face să avem opţiuni de un fel sau de un alt fel, adică doar participarea la viaţa politică într-un partid sau altul nu ne poate face pe Liviu Dragnea, Victor Ponta şi pe mine să ne rupem relaţiile de prietenie. Am încercat şi eu marea cu degetul, pe de altă parte orice om încearcă să facă ceva mai bun şi mai bine în viaţă. Nu cred că am greşit şi nu cred că i-am supărat nici pe Liviu Dragnea, nici pe Victor Ponta nici când am candidat la PSD şi nici când am intrat în acest nou proiect PRU, care să poată să facă pe români să spună ceea ce nu pot spune Liviu Dragnea sau Victor Ponta, chiar dacă ştiu Victor Ponta şi Liviu Dragnea ce se întâmplă în România. Unii dintre noi ştim bine ce se întâmplă astăzi în România, vedem, eu am hotărât să spun şi să le explic oamenilor”, a spus Sebastian Ghiţă, la intrarea în sediul DNA Ploieşti.

Întrebat dacă a dat bani pentru PSD, Ghiţă a răspuns că doar cei publicaţi în Monitorul Oficial. ”Nu am dat cei 225.000 de euro niciunui partid, nici lui Tony Blair, nu am dat eu niciodată aceşti bani, nici nu am vreo firmă care să fi dat”, a spus el.

Ghiţă a mai spus că firma anchetată de procurori nu are nicio legătură cu el. 

Întrebat dacă această firmă are vreo legătura cu soţul verişoarei sale, el a răspuns: ”Se poate. Nu ştiu exact acuzaţiile, dar orice om e liber pe lumea asta să-şi înfiinţeze firme. Astăzi, toţi colegii mei de liceu, de stradă, din oraş, de facultate, toţi cei cu care m-am asociat, toţi cei care au stat în tribună la baschet sunt anchetaţi şi verificaţi la sânge, iar eu pot să pun la dispoziţie documente ale statului de o inexactitate incredibilă, adică documente ANAF: verificaţi actele lui Ghiţă”. 

El a spus că ceea ce i se întâmplă i se pare ”ceva apropiat de poliţie politică”.

”Hai să vedem cine-i plimbă pe procurori cu ONG-uri pe la hotel la Sinaia, cine le dă premii, cine le dă bani şi cine-i întreabă: dar mâine dimineaţă îl arestaţi pe Ghiţă, că eu sunt Ghinea de la ONG-ul nu ştiu care. Insinuez că ONG-iştii plătesc procurori sub diverse forme. Mulţi dintre procurorii României fac parte dintr-o reţea plătită de ONG-uri, multe dintre ele înfiinţate de Soros în România. Ce ne tot prefacem că nu înţelegem ce se întâmplă în România. (...) Contează doar ce doreşte un om din ONG care îl cheamă pe un procuror dimineaţă la micul dejun şi îi spune: «eu te-am adus aici la Sinaia, eu te-am şcolit, eu te prezint în presă ca pe un mare luptător pentru anticorupţie, arestează-l pe Ponta»”, a afirmat Sebastian Ghiţă. 

Întrebat dacă mai ”mizează” pe un mandat de parlamentar, el a spus că mai mizează pe alte dosare.

De asemenea, întrebat dacă îi este teamă că ar putea fi pus sub control judiciar, el a răspus: ”Sunt convins, sunt sub toate controalele judiciare posibile şi imposibile, nu e nicio măsură care să nu se fi dorit să se ia împotriva mea”.

Deputatul Sebastian Ghiţă a ajuns, marţi, în jurul orei 17.30, la sediul DNA Ploieşti, unde în cursul dimineţii a fost audiat şi fostul premier Victor Ponta, plasat sub control judiciar pentru că ar fi primit bani de la un politician. Marţi dimineaţă, Ghiţă a fost la instanţa supremă pentru un termen în procesul în care este acuzat că i-ar fi dat mită un imobil fostului primar al Ploieştiului Iulian Bădescu, pentru finanţarea echipei de baschet ASESOFT de către primărie.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.