Deputatul independent Sebastian Ghiţă a declarat, marţi, că în dosarul în care a fost citat, alături de fostul premier Victor Ponta, la DNA Ploieşti, este cercetat modul în care fostului premier britanic Tony Blair i s-a acordat, în România, titlul de Doctor Honoris Causa.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Nu vreau să vă spun cum mă simt cu al patrulea sau al cincilea dosar. Toate activităţile mele din ultimii 15 ani fuseseră prinse într-un dosar. Faptul că acum vin în cascadă noi şi noi dosare nu mi se pare normal. Am fost citat la DNA Ploieşti pentru astăzi (marţi, n.r), dar acum sunt la Înalta Curte şi nu pot pleca. Este vorba despre un nou dosar, din ce am înţeles eu este vorba de întâlnirea din 2011 dintre ambasadorul Marii Britanii la Bucureşti, domnul Tony Blair, domnul Mihai Răzvan Ungureanu şi de acordarea titlului de Doctor Honoris Causa domnului Tony Blair. Cred că acum cei de la DNA Ploiesti investighează problema Tony Blair", a spus Sebastian Ghiţă.

El a precizat că procurorii nu i-au comunicat ce calitate are în noul dosar şi a spus, ironic, că speră ca anchetatorii să nu îl întrebe despre întâlnirea din Africa de Sud dintre Victor Ponta, Tony Blair şi Barack Obama.

Evenimente

30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

"Nu ştiu toate acuzaţiile. Totuşi, ştiu că în acest dosar este vehiculat şi numele fostului prim-ministru al Marii Britanii, Tony Blair. Când m-au sunat procurorii, nu mi-au spus ce calitate am. La felul în care fac ei dosare sper să nu mă întrebe despre întâlnirea din Africa de Sud dintre Ponta, Blair şi Obama", a adăugat Ghiţă.

Deputatul a fost de părere că în dosar nu e vorba despre corupţie, iar instanţa supremă ar trebui "să modereze această superputere care este DNA".

"Nu cred că este vorba de nicio corupţie în acest dosar. Cred că suntem foarte restrictivi în ceea ce priveşte activităţile noastre. Eu am spus-o şi în Parlament, mâine poimâine şi o vânzare de casă, o vânzare de maşină cu un mic denunţ aranjat poate deveni caz de corupţie care ucide. După şedinţa de la Înalta Curte mă duc la DNA Ploieşti. Trebuie să ne obişnuim în acestă ţară cu salvarea şi temperarea unor situaţii uneori excesive cu care cu greu mă obişnuiesc eu, darămite oamenii normali. Înalta Curte trebuie să modereze această superputere care este DNA. În acest dosar sunt implicaţi Ponta şi Tony Blair.  Eu nu am participat la acea întâlnire", a precizat Ghiţă.

Deputatul a fost prezent la instanţa supremă, pentru un termen în procesul în care este acuzat că i-ar fi dat mită un imobil fostului primar al Ploieştiului, Iulian Bădescu, pentru finanţarea echipei de baschet ASESOFT de către primărie.

Fostul premier Victor Ponta s-a prezentat, marţi, la sediul DNA Ploieşti, unde, conform unor surse judiciare, a fost citat în calitate de suspect într-un dosar în care procurorii îl cercetează pentru că ar fi primit bani de la un politician pentru ca acesta să candideze într-un colegiu considerat eligibil la alegerile parlamentare din 2012.

Victor Ponta a ajuns la DNA Ploieşti marţi, în jurul orei 11.00, iar la intrarea în sediul Parchetului anticorupţie a spus: "Semnez condica", fără a face alte comentarii.

Potrivit unor surse judiciare, Ponta a fost citat în faţa procurorilor DNA , el având calitatea de suspect pentru săvârşirea infracţiunii de folosirea influenţei în scopul obţinerii de foloase necuvenite.

Concret, fostul preşedinte al PSD este suspectat că a primit bani de la un politician pentru ca, în schimbul acestora, acesta să poată candida într-un colegiu considerat eligibil.

În acelaşi dosar au fost citaţi, conform surselor judiciare, deputatul Sebastian Ghiţă, cunoscut drept un apropiat al fostului premier, precum şi Sorin Chirilă, un apropiat al lui Ghiţă, cei doi fiind suspectaţi de spălare de bani.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.