Fostul internaţional Gheorghe Popescu a venit luni la Parchetul Judecătoriei Sectorului 1, el declarând că a fost citat în calitate de martor, dar că nu ştie în ce dosar a fost chemat de procurori pentru a da declaraţii. Surse judiciare au declarat pentru News.ro că Popescu va da declaraţii în dosarul în care se fac cercetări privind lucrarea scrisă de George Copos pentru a fi eliberat condiţionat.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Gheorghe Popescu a declarat, la intrarea în Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1, că deocamdată poate spune doar că a fost citat în calitate de martor.

În ce priveşte dosarul în care a fost chemat să dea declaraţii, Gheorghe Popescu a spus că poate da mai multe informaţii după ce va discuta cu procurorii.

Surse judiciare au declarat, pentru News.ro, că Gheorghe Popescu a fost citat pentru a da declaraţii în calitate de martor într-un dosar în care este vizat George Copos, legat de eliberarea sa condiţionată. Faptele din acest dosar participaţie improprie la abuz în serviciu, atingere adusă dreptului de autor şi fals în declaraţii.

George Copos a fost condamnat la trei ani şi opt luni de închisoare în dosarul transferurilor de jucători şi la patru ani în dosarul Loteria I, fiind eliberat condiţionat în aprilie 2015.

Instanţa a luat în considerare, la decizia de eliberare condiţionată a lui Copos, şi faptul că omul de afaceri a scris în penitenciar cinci cărţi. În anul 2014, când era la Penitenciarul Jilava, Copos a publicat patru cărţi la editura Niculescu - "Alianţe matrimoniale în politica principilor români din Ţara Românească şi Moldova în secolele XIV-XVI", "Tăşnadul medieval", "Franciză vs management în industria hotelieră" şi "Turismul - vector de interculturalitate" - şi o carte la editura Meteor Press - "Turismul european durabil şi provocările lui". Niciun exemplat din cele cinci volume nu au fost la vânzare, toate fiind ridicate de Copos de la edituri.

La scurt timp după eliberarea lui Copos, jurnalistul Cătălin Parfene a scris, într-o postare pe contul său de Facebook, că tema lucrării sale de masterat, realizată în 2005, este similară cu cartea lui Copos "Alianţe matrimoniale în politica principilor români din Ţara Românească şi Moldova în secolele XIV-XVI". 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.