Procurorii au deschis un dosar penal pentru tentativă de omor, ultraj şi uz de armă fără drept, în urma scandalului în care un bătrân din Chiraftei, judeţul Galaţi, a ameninţat poliţiştii cu un cuţit, fiind împuşcat.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”La data de 02.09.2023, procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Galaţi s-au sesizat din oficiu cu privire la săvârşirea infracţiunilor de tentativă la infracţiunea de omor, ultraj şi uz de armă fără drept”, anunţă, luni, Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Galaţi.

Procuroii transmit că, în seara zilei de 02.09.2023, un echipaj de poliţie chemat să aplaneze un conflict în localitatea Chirafte a fost ameninţat cu acte de violenţă de către o persoană înarmată cu un cuţit.

”În acest context, pentru a opri activitatea infracţională, un poliţist a folosit armamentul din dotare, executând mai multe focuri spre persoana înarmată, care se îndrepta spre ei, unul dintre gloanţe lovind-o în zona capului. În cauză, s-a început urmărirea penală pentru infracţiunile menţionate, urmând a fi administrate mijloace de probă, în vederea stabilirii tuturor împrejurărilor de fapt”, au mai precizat procurorii.

Poliţiştii din Galaţi au fost nevoiţi să folosească armamentul din dotare după ce, la o intervenţie la care fuseseră solicitaţi, un bătrân de 76 de ani a fost pe punctul de a lovi un agent cu un cuţit.

Echipajul a apelat iniţial la sprayul lacrimogen şi apoi a tras 6 focuri de armă pentru a-l opri pe bătrân.â

Incidentul a avut loc sâmbătă seară, când poliţiştii au fost sesizaţi la 112 cu privire la faptul că o vecină are un conflict cu socrul sau, care ar ameninţa-o cu un cuţit.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.