O funcţionară de la APIA - Centrul Judeţean Hunedoara - Serviciul Autorizare Plăţi este cercetată sub control judiciar, fiind acuzată că a ajutat un fermier să obţină pe nedrept fonduri europene de peste 400.000 de lei, pentru o suprafaţă de teren pe care de fapt acesta nu o deţinea.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie-Serviciul Teritorial Alba Iulia au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi luarea măsurii controlului judiciar pentru 60 de zile pentru Corina-Isabela Ilioiu, funcţionar la APIA - Centrul Judeţean Hunedoara - Serviciul Autorizare Plăţi, pentru folosirea sau prezentarea cu rea credinţă de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri europene, sub forma complicităţii (3 fapte), fals material în înscrisuri oficiale (2 fapte), fals intelectual (9 fapte), fals în înscrisuri sub semnătură privată (2 fapte), 

fals în declaraţii şi influenţarea declaraţiilor. 

Anchetatorii arată că, în perioada 2011- 2013, Corina-Isabela Ilioiu a sprijinit o persoană să obţină pe nedrept fonduri europene în valoare totală de 400.860,56 lei, pentru o suprafaţă de pământ de 162,97 hectare de teren, pe care de fapt nu o deţinea.

”Concret, ajutorul acordat de funcţionarul APIA a constat pe lângă acceptarea la plată a dosarului întocmit în fals de către fermier şi în întocmirea unor documente utilizate ulterior în acelaşi scop (cereri, adeverinţe, diverse formulare, etc). În contextul derulării prezentei anchete penale, în 16 mai, inculpata Ilioiu Corina Isabela a încercat, prin corupere, să-l determine pe fermierul respectiv să dea declaraţii mincinoase referitoare atât la obţinerea sprijinului nerambursabil cât şi cu privire la utilizarea sumelor de bani, respectiv pentru curăţarea păşunilor”, arată DNA.

Femeia nu a menţionat în declaraţiile de avere depuse în anii 2015 şi 2016 că are un drept de proprietate asupra unui imobil.

Pe perioada controlului judiciar, Corina-Isabela Ilioiu  trebuie să respecte mai multe obligaţii, între care 
să se prezinte la organul de urmărire, la judecătorul de cameră preliminară sau la instanţă ori de câte ori este chemată, să informeze de îndată organul judiciar cu privire la schimbarea locuinţei, să se prezinte la organul de poliţie desemnat cu supravegherea sa, conform programului de supraveghere întocmit de organul de poliţie sau ori de câte ori este chemată, să nu exercite vreo activitate la APIA – Centrul Judeţean Hunedoara şi să nu ia legătura cu angajaţii acestei instituţii.

În cazul în care femeia va încălca aceste obligaţii, controlul judiciar poate fi înlocuit cu arestul la domiciliu sau cu arestarea preventivă.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.