Bogdan Olteanu este audiat, joi, la DNA, acesta ajungând la o oră după preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, care a fost citat pentru a da declaraţii în calitate de martor în dosarul în care fostul viceguvernator al BNR este acuzat că a primit un milion de euro şi sprijin electoral de la Sorin Ovidiu Vîntu, în schimbul unor demersuri la membri ai Guvernului pentru numirea lui Liviu Mihaiu, în 2008, în funcţia de guvernator al Deltei Dunării.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Fostul viceguvernator al BNR nu a făcut nicio declaraţie la intrarea în sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie.

În jurul orei 09.00, la DNA a ajuns şi preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, pentru a fi audiat în calitate de martor în dosarul de corupţie al lui Bogdan Olteanu.

Anterior, Senatul a comunicat că joi, la ora 09.00, Călin Popescu-Tăriceanu "a fost invitat la DNA” şi că nu va face declaraţii pentru presă.

"Invitaţia a fost trimisă cu două zile în urmă, dar Preşedintele Senatului nu a  făcut-o publică pentru a vedea dacă DNA continuă să scurgă informaţii spre presă în scopuri propagandist-electorale. Presa a aflat şi este prezentă la DNA înaintea audierii”, potrivit sursei citate.

Procurorii îl acuză pe Bogdan Olteanu că, atunci când a fost preşedinte al Camerei Deputaţilor, a mers în Delta Dunării cu un elicopter pus la dispoziţieomul de afaceri Sorin Ovidiu Vîntu. În urma discuţiior, omul de afaceri i-a promis suma de un milion de euro pentru numirea jurnalistului Liviu Mihaiu în funcţia de guvernator al Deltei Dunării.

Transferul banilor ceruţi de Bogdan Olteanu ar fi fost făcut dintr-un cont bancar deschis în Cipru şi într-unul din Bulgaria, deschis de o firmă înregistrată în Delaware, Statele Unite. Din contul din Bulgaria, banii au fost retraşi în numerar în trei tranşe, în 28-30 octombrie 2008, au mai stabilit procurorii. 

Surse judiciare au declarat, pentru News.ro, că lui Olteanu i-ar fi fost dusă suma de două milioane de euro cash, de la Sorin Ovidiu Vîntu, printr-un intermediar, după ce cei doi se întâlniseră la proprietatea omului de afaceri, în Delta Dunării. Din această sumă, un milion de euro i-ar fi revenit lui Călin Popescu Tăriceanu, pentru numirea lui Liviu Mihaiu ca guvernator al Deltei.

Liviu Mihaiu a fost numit, în septembrie 2008, de către premierul de atunci, Călin Popescu-Tăriceanu, în funcţia de guvernator al rezervaţiei naturale Delta Dunării, post pe care l-a ocupat până în februarie 2009. 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.