Instanţa supremă l-a condamnat, vineri, pe fostul senator Cătălin Croitoru la o pedeapsă de trei luni de închisoare cu suspendare pentru conflict de interese, după ce şi-a angajat fiul şi nora în cadrul propriului birou parlamentar. Decizia nu este definitivă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) a decis, vineri, să-l condamne pe fostul senator Cătălin Croitoru la o pedeapsă de trei luni de închisoare cu suspendare, fiind găsit vinovat de conflict de interese după ce şi-a angajat fiul şi nora la biroul parlamentar.

Decizia nu este definitivă şi poate fi atacată la Completul de cinci judecători de la instanţa supremă. Croitoru a fost găsit vinovat doar pentru o faptă de conflict de interese, deoarece a doua infracţiune similară s-a prescris în timpul judecării dosarului.

Pe 14 octombrie 2015, Agenţia Naţională de Integritate (ANI) constata că fostul demnitar a încheiat două contracte civile prin care şi-a angajat fiul în funcţia de consilier juridic şi nora în funcţia de consilier în cadrul propriului birou parlamentar.

"În baza contractului civil încheiat, fiul său a obţinut venituri salariale în cuantum total de 55.038 de lei, iar nora sa a obţinut venituri salariale în cuantum total de 37.399 de lei”, arăta ANI.

Inspectorii mai anunţau că au sesizat Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie în vederea verificării indiciilor privind posibila săvârşire a infracţiunii de conflict de interese ca urmare a angajării de către Cătălin Croitoru a rudelor sale în cadrul propriului birou parlamentar.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.