Fostul şef al Poliţiei Locale Vaslui Laurenţiu Turbatu a fost condamnat definitiv la patru ani de închisoare cu executare pentru delapidare, fals intelectual şi uz de fals, după ce şi-ar fi însuşit peste 200.000 de lei, echivalentul a 53.000 de litri de benzină pe timpul cât a condus instituţia.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Curtea de Apel Iaşi l-a condamnat definitiv la patru ani de închisoare şi la plata unei amenzi de 20.000 de lei pe Laurenţiu Turbatu, care a condus, până în 2012, Poliţia Locală Vaslui.

El a fost acuzat de delapidare, fals intelectual şi uz de fals, după ce ar fi obligat angajaţi ai instituţiei să treacă kilometri în plus pe foile de parcurs faţă de consumul real de combustibil pentru a-şi putea însuşi diferenţa de bani.

Magistraţii ieşeni i-au redus pedeapsa dispusă de instanţa de fond, Judecătoria Vaslui, admiţând apelul fostului şef al Poliţiei Locale. Astfel, Laurenţiu Turbatu a fost condamnat la patru ani de închisoare pentru delapidare, patru luni pentru fals intelectual şi două luni pentru uz de fals, urmând să execute pedeapsa cea mai grea.   

Curtea de Apel Iaşi a menţinut celelalte pedepse date de Judecătoria Vaslui. Astfel, fostul şef al Poliţiei Locale Vaslui va trebui să plătească o amendă penală de 20.000 de lei, echivalentul a 200 de zile închisoare pe care le va executa dacă nu o va achita, precum şi despăgubiri civile de 207.854,72 lei.                     

Potrivit rechizitoriului procurorilor Tribunalului Vaslui, Laurenţiu Turbatu şi-ar fi obligat angajaţii, care foloseau maşinile instituţiei, să întocmească documente financiar-contabile false pentru decontarea contravalorii carburantului. În urma acestor fapte, susţin anchetatorii,  fostul şef al Poliţiei Locale şi-ar fi însuşit suma de 210.955,18 lei, reprezentând contravaloarea a 53.802 litri de benzină trecuţi în plus în foile de parcurs faţă de consumul real de combustibil înregistrat la bordul maşinilor de poliţie. Perioada verificată de procurori a fost 2005-2011, falsificarea documentelor făcându-se, potrivit rechizitoriului, cu complicitatea gestionarului de la Poliţia Locală, Paul Tunaru. De altfel, şi acesta a fost condamnat definitiv de Curtea de Apel Iaşi la un an şi zece luni de închisoare sub supraveghere pentru complicitate la delapidare şi fals intelectual.

De asemenea, procurorii au pus sub sechestru asiguratoriu pe bunurile imobile ale fostului director Laurenţiu Turbatu, menţinut de instanţă în vederea recuperării prejudiciului cauzat în situaţia în care instanţa îl găseşte vinovat pe cel care a condus Poliţia Locală Vaslui şi fostul Corp al Gardienilor Publici timp de 16 ani.         

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.