Fostul preşedinte al ANAF Sorin Blejnar a fost achitat în dosarul ”Motorina”, în care a fost trimis în judecată alături de alte 22 de persoane fizice şi juridice, sub acuzaţia de constituire de grup infracţional organizat. Decizia, luată luni de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) este definitivă

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Admite apelurile declarate împotriva sentinţei penale nr.106/F/09 iunie 2016, pronunţată de Curtea de Apel Bucureşti, Secţia I penală în dosarul nr. 4365/2/2014 (...) Desfiiţează, în parte, sentinţa penală apelată şi, rejudecând: achită inculpatul Blejnar Sorin pentru complicitate la infracţiunea de evaziune fiscală, prevăzută de art.26 Cod penal din 1969, raportat la art.9 alin.(1) lit.a), b) şi c) şi alin.(3) din Legea nr.241/2005 (în varianta de reglementare anterioară modificărilor aduse prin Legea nr.50/2013), cu aplicarea art.5 Cod penal. În temeiul art.396 alin.(5) Cod procedură penală raportat la art.16 alin.(1) lit.c) Cod procedură penală, achită inculpatul Blejnar Sorin pentru săvârşirea infracţiunii de constituire a unui grup infracţional organizat (în forma sprijinirii), prevăzută de art.7 alin.(1), (2) şi (3) din Legea nr.39/2003, cu aplicarea art.5 Cod penal”, a transmis, luni, ICCJ.

Sentinţa este definitivă.

Dosarul a fost înregistrat pe rolul Tribunalului Braşov în septembrie 2012, iar alături de Blejnar au fost trimise în judecată 22 de persoane fizice şi juridice. Printre acestea se numără doi şefi din cadrul Vămii Braşov şi Codruţ Marta, fost consilier al lui Blejnar, dispărut în urmă cu mai mulţi ani.

Potrivit procurorilor DIICOT Braşov, o grupare infracţională constituită de cetăţeni români, unguri şi italieni ar fi iniţiat un amplu mecanism evazionist pentru a nu plăti accize pentru aproximativ 5.000 de tone de motorină comercializate pe piaţa internă, prejudiciind astfel bugetul de stat cu peste 10,5 milioane de lei reprezentând TVA şi peste 10,8 milioane de lei reprezentând accize pentru motorină.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.