Marcela Enache, fost secretar al municipiului Constanţa, a fost trimisă în judecată de DNA pentru complicitate la abuz în serviciu, fiind acuzată că a contrasemnat şapte hotărâri Consiliului Local Municipal Constanţa prin care care era aprobată vânzarea unor terenuri sub preţul pieţei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
DNA a transmis, joi, printr-un comunicat de presă, că procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul teritorial Constanţa au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a Marcelei Enache, la data faptei secretar al municipiului Constanţa, pentru complicitate la abuz în serviciu dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, în formă continuată.
 
“În perioada 2003-2012, inculpata Enache Marcela, în calitatea menţionată mai sus, cu încălcarea prevederilor legale, ar fi contrasemnat pentru legalitate un număr de şapte Hotărâri ale Consiliului Local Constanţa prin care se aproba, la un preţ derizoriu (şi de patru ori mai mic decât preţul pieţei), vânzarea prin negociere directă a unor terenuri (în suprafaţă totală de 3.590 mp), aparţinând domeniului privat al UAT Constanţa. De menţionat este faptul că terenurile respective, situate în zone cu potenţial turistic şi comercial deosebit, ar fi intrat în posesia unor societăţi comerciale controlate de oameni de afaceri din anturajul edilului, care conducea primăria municipiului Constanţa la vremea respectivă”, se arată în comunicat.
 
Sursa citată a precizat că Primăria municipiului Constanţa s-a constituit parte civilă în cauză cu suma de 1.732.687,5 euro. 
 
În cauză s-au dispus măsuri asigurătorii.
 
Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul Constanţa cu propunere de a se menţine măsurile asigurătorii.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.