Judecătoria Sectorului 1 a decis, joi, achitarea fostului primar al Sectorului 1 Andrei Chiliman, în dosarul în care este acuzat de abuz în serviciu privind acordarea ilegală a unei autorizaţii pentru o terasă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Instanţa a dispus achitarea şi pentru faptele de abuz în serviciu de care sunt acuzaţi Petrică Marius Ionescu, fost director executiv al Direcţiei Utilităţi Publice din Primăria Sectorului 1 şi Georgiana Constantina Derdene, fost şef în cadrul Serviciului Utilităţi Publice.

Decizia nu este definitivă şi poate fi contestată de fostul primar şi de procurori la Tribunalul Bucureşti.

Dosarul a fost trimis în judecată de procurorii Parchetului Judecătoriei Sector 1 în octombrier 2015, Andrei Chiliman, Petrică Marius Ionescu şi Georgiana Constantina Derdene fiind acuzaţi de abuz în serviciu.

Potrivit rechizitoriului procurorilor, Andrei Chiliman, Petrică Marius Ionescu şi Georgiana Constantina Derdene, ar fi emis ilegal o autorizaţie de funcţionare pentru o terasă, fără a avea acordul vecinilor afectaţi de construcţie. Mai mult, exista şi o hotărâre nefavorabilă a Consiliului Local în cazul acestei terase.

Într-un alt dosar, fostul primar Andrei Chiliman a fost acuzat de trafic de influenţă şi constituire de grup infracţional organizat, alături de Vlad Moisescu, fost trezorier al PNL, de Ioana Costescu, fosta consilieră a lui Chiliman şi de fostul consilier local Ion Brad.

Procurorii DNA Ploieşti au stabilit că după alegerile locale din 2004, la iniţiativa lui Vlad Moisescu, ar fi fost constituit un grup infracţional organizat, din care au făcut parte Ioana Costescu, Andrei Chiliman şi Ion Brad, care ar fi urmărit să obţină comisioane între 10% şi 15% din valoarea unor lucrări atribuite unor firme favorizate în câştigarea unor contracte. Banii astfel obţinuţi ar fi fost împărţiţi între cei patru şi filiala PNL Sector 1.

Procurorii DNA au mai deschis un dosar pe numele lui Andrei Chiliman, în decembrie 2015, în care fostul primar al Sectorului 1 a fost acuzat de abuz în serviciu şi complicitate la distrugere. 

Procurorii l-au acuzat pe Andrei Chiliman că atunci când a fost primar al Sectorului 1 a ajutat o persoană să distrugă, în perioada 3 aprilie -19 decembrie 2008, anexe ale Palatului Ştirbei, construcţii monument istoric situate pe Calea Victoriei.

Printre construcţiile distruse cu utilaje grele se află pivniţa Palatului Ştirbei, împrejmuirile şi remiza (aripa de nord), monumente istorice, precum şi toate vestigiile care se regăseau în subteran, pentru care nu s-a obţinut niciun aviz sau autorizaţie de descărcare de sarcină arheologică. Acţiunea de demolare a pus în pericol Palatul Ştirbei şi vestigiile subterane care, astfel, au fost şi ele distruse, au arătat procurorii DNA.

Chiliman este acuzat că a semnat certificatul de urbanism pentru desfiinţarea construcţiilor şi autorizaţia de desfiinţare a acestora, deşi ştia că Primăria Sectorului 1 nu era autoritatea competentă. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.