Fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Braşov, Aristotel Căncescu, a fost trimis în judecată de Direcţia Naţională Anticorupţie, alături de un fost senator şi de primarul unei comune braşovene. Procurorii îl acuză pe primar că a plătit o firmă a fostului senator deşi aceasta nu făcuse lucrările pe care se angajase să se realizeze. Apoi, fostul senator a intervenit la Aristotel Căncescu şi acesta a alocat suma cerută care a ajuns la fostul parlamentar. Prejudiciul Consiliului Judeţean Braşov se ridică la 450.000 de lei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Direcţia Naţională Anticorupţie a transmis, luni, printr-un comunicat de presă, că procurorii DNA Braşov au dispus trimiterea în judecată a lui Aristotel Adrian Căncescu, la data faptelor preşedinte al Consiliului Judeţean Braşov, în prezent aflat în închisoare pentru executarea unei pedepse, pentru comiterea infracţiunii de abuz în serviciu şi a lui Ioan Şerban Taflan, primar al comunei Mândra pentru abuz în serviciu şi a lui Sebastian Grapă, la data faptelor senator şi fost consilier judeţean, tot pentru abuz în serviciu. 
“În perioada 25 martie 2013 – 28 august 2014, inculpatul Taflan Ioan Şerban, primar al comunei Mândra, la cererea şi cu ajutorul inculpatului Grapă Sebastian, ar fi încheiat în mod nelegal, cu o societate comercială controlată şi administrată in fapt de acesta din urmă, două contracte de lucrări pentru extinderea căminului cultural din comună, respectiv pentru refacerea infrastructurii pietonale din satul Ilieni. Facturile emise de către societatea executantă au fost achitate în integralitate, deşi unele utilaje, echipamente tehnologice şi materiale nu ar fi fost utilizate efectiv, respectiv, lucrările ar fi fost executate doar parţial. Ca urmare, ar fi fost cauzat un prejudiciu în dauna bugetului comunei Mândra în valoare totală de 430.314 lei, sumă ce reprezintă şi folos necuvenit pentru firma administrată în fapt de Grapă Sebastian”, se arată în comunicat.
Procurorii au precizat că fostul senator a intervenit la preşedintele de atunci al Consiliului Judeţean Braşov pentru a-i aloca 450.000 de lei sub pretextul achitării unor lucrări. 
“La solicitarea inculpatului Grapă Sebastian, cu care avea o relaţie foarte strânsă, în perioada 14 august 2013 – 29 mai 2014, inculpatul Căncescu Aristotel Adrian, preşedinte al Consiliului judeţean Braşov, ar fi iniţiat şi aprobat alocarea din fondul de rezervă al C.J. Braşov a sumei totale de 450.000 lei, deşi condiţiile legale nu ar fi fost îndeplinite, respectiv nu a fost indicată şi justificată în vreun fel situaţia de extremă dificultate prevăzută de art. 36 din Legea nr. 273/2006. Banii respectivi, aprobaţi sub pretextul achitării unor lucrări efectuate şi neachitate, ar fi urmat să ajungă la Grapă Sebastian, în baza unor contracte încheiate cu firma controlată de acesta. În sprijinul demersurilor de mai sus, primarul comunei Mândra Taflan Ioan Şerban ar fi întocmit, semnat şi transmis cereri de alocare a banilor care nu reflectau situaţia financiară reală a UAT Mândra”, a mai precizat sursa citată. 
Consiliul Judeţean Braşov s-a constituit parte civilă în procesul penal cu suma totală de 450.000 lei care reprezintă prejudiciu în dauna Consiliului.
Unitatea administrativ teritorială Mândra nu s-a constituit parte civilă în cauză până la data întocmirii rechizitoriului, a mai precizat DNA. 
Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul Braşov cu propunere de a se menţine măsurile asigurătorii dispuse în cauză.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.