Curtea de Apel Bucureşti a decis, vineri, condamnarea la 9 ani şi 10 luni de închisoare a lui Mihail Vlasov, fost preşedinte al Camerei de Comerţ, în cel de-al treilea dosar de corupţie. El a fost trimis în judecată, în noiembrie 2016, de către Direcţia Naţională Anticorupţie, pentru mai multe infracţiuni, printre care delapidare în formă continuată şi fals în înscrisuri.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Magistraţii Curţii de Apel Bucureşti au decis, vineri, condamnarea lui Mihai Vlasov, fost preşedinte al Camerei de Comerţ, la 9 ani şi 10 luni de închisoare, în cel de-al treilea dosar de corupţie.

Decizia magistraţilor nu este definitivă.

În noiembrie 2016, Mihai Vlasov a fost trimis în judecată de DNA pentru folosire a influenţei sau autorităţii în scopul obţinerii unor foloase, delapidare în formă continuată şi fals în înscrisuri sub semnătură privată.

În acelaşi dosar a fost inculpată şi fiica lui Vlasov, Ingrid, pentru complicitate la delapidare în formă continuată, dar şi Suciu Mariana Rodica, la data faptelor director general la ROMEXPO S.A. pentru delapidare şi fals în înscrisuri sub semnătură privată.

Potrivit DNA, ”în perioada 2008-2014, inculpatul Vlasov Mihail, în calitate de preşedinte al Camerei de Comerţ şi Industrie a României – C.C.I.R., abuzând de funcţia deţinută şi de influenţa dobândită în această calitate, a întreprins demersuri pentru obţinerea unor foloase materiale personale şi pentru persoane din anturajul său, în detrimentul instituţiei pe care o reprezenta. Astfel, a adus grave prejudicii atât Camerei de Comerţ şi Industrie a României cât şi S.C. Romexpo S.A. la care C.C.I.R. este acţionar majoritar”.

Potrivit procurorilor, prejudiciul total cauzat bugetului C.C.I.R. este estimat la 54.342.145, 20 lei, iar prejudiciul total cauzat bugetului S.C. Romexpo S.A. la 6.086.741,44 lei. 

Fostul preşedinte al Camerei de Comerţ a României Mihail Vlasov are deja două condamnări - una de cinci ani, iar cea de-a doua de doi ani de închisoare. În urma contopirii celor două pedepse, magistraţii Curţii de Apel Iaşi au decis că Vlasov avea de executat 5 ani şi 8 luni de închisoare.

El a fost condamnat prima dată, în iunie 2015, de Înalta Cure de Casaţie şi Justiţie într-un dosar de trafic de influenţă, după ce a fost prins în flagrant în timp ce primea 200.000 de euro de la un om de afaceri căruia i-ar fi promis la schimb că îşi va folosi influenţa pentru a-i determina pe arbitrii de la Curtea de Arbitraj Comercial International să pronunţe o hotărâre favorabilă acestuia.

În noiembrie 2016, Mihail Vlasov a fost condamnat într-un al doilea dosar, la doi ani de detenţie, fiind acuzat de procurii DNA că, în  februarie 2013, în calitate de preşedinte al Colegiului de Conducere al Camerei de Comerţ şi Industrie a României, i-a cerut unui deputat „să îi susţină interesele”, prin promovarea unui proiect de act normativ intitulat „Lege privind registratorii comerciali şi activitatea de înregistrare în registrul comerţului”.

În noiembrie 2017 el a fost eliberat condiţionat, după ce a ispăşit mai puţin de doi ani din pedeapsă.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.