Fostul prefect al Iaşiului, avocatul Dragomir Tomaşeschi, a fost trimis în judecată de către procurori pentru mărturie mincinoasă, fiind acuzat că în calitate de martor ar fi minţit că o persoană arestată preventiv a fost agresată de poliţişti.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Dragomir Tomaşeschi, fost prefect al judeţului Iaşi în perioada 2009-2012, de profesie avocat, a fost trimis în judecată de către procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Iaşi, el fiind acuzat de mărturie mincinoasă.

În acelaşi dosar a mai fost trimis în judecată şi Constantin Avădanei, tot pentru mărturie mincinoasă.

Potrivit procurorilor, Tomaşeschi şi Avădănei au fost audiaţi în anul 2014 ca martori într-un dosar şi au susţinut în mod nereal că Gheorghe Clapon, aflat în stare de arest preventiv, ar fi fost agresat fizic şi verbal la intrarea în clădirea Tribunalului Iaşi, de către poliţiştii care îl escortau.

Procurorii afirmă că declaraţiile date de Tomaşeschi şi Avădănei au fost contrazise de alţi martori, dar şi de înregistrările audio şi video de la intrarea în sediul instanţei de judecată.

Avocatul Dragomir Tomaşeschi nu a putut fi contactat pentru a răspunde acuzaţiilor formulate de către procurorii ieşeni.

Dosarul va fi judecat la Curtea de Apel din Iaşi

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.