Fostul manager al Spitalului Municipal din Tecuci, Teodor Negru, a fost trimis în judecată de procurorii DNA, pentru că ar fi cerut şi ar fi primit mită peste 10.000 de euro de la administratorul unei firme care a instalat şi a asigurat mentenanţa sistemului informatic al unităţii sanitare. Teodor Negru a fost prins în flagrant în aprilie, când primea 3.000 de euro, ultima tranşă din banii ceruţi.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie l-au trimis în judecată, luni, pe Teodor Negru, la data faptei manager al Spitalului Municipal "Anton Cincu” din Tecuci, pe care îl acuză de luare de mită.

Potrivit rechizitoriului procurorilor, în perioada 2014 - 2016, Teodor Negru a pretins şi primit 10.000 de euro de la administratorul unei societăţi comerciale, denunţător în cauză, în schimbul derulării în bune condiţii a unui contract încheiat în 2014 şi a deblocării la plată a unor facturi emise de firmă către Spitalul Municipal "Anton Cincu” din Tecuci.

Contractul, finanţat din fonduri europene, a fost semnat în 21 iulie 2014, în urma câştigării de către firma denunţătorului a unei licitaţii publice cu Spitalul Municipal "Anton Cincu” din Tecuci, având ca obiect dezvoltarea, instalarea şi mentenanţa unui sistem informatic care să deservească această unitate spitalicească, valoarea contractului fiind de 870.921 de lei.

Procurorii îl acuză pe Teodor Negru că, imediat după încheierea contractului, i-a cerut administratorului firmei suma de 20.000 de euro, pentru a-i achita la timp facturile şi a-i pune la dispoziţie toate datele necesare derulării în bune condiţii a contractului.

"Întrucât administratorul societăţii a considerat că suma cerută este nejustificat de mare, în urma «negocierilor» purtate între martorul denunţător şi Negru Teodor, acesta din urmă a acceptat ca suma pretinsă drept mită să fie în valoare de 10.000 - 12.000 de euro”, au scris procurorii în actul de sesizare a instanţei.

În perioada 2014-2015, administratorul firmei i-a dat 7.000 de euro lui Teodor Negru, prin doi intermediari.

La începutul anului 2015, societatea denunţător a încheiat cu Spitalul Municipal "Anton Cincu” un contract post-implementare, cu durata de un an, privind mentenanţa părţii software a proiectului.

În urma derulării acestui nou contract, societatea a emis mai multe facturi, care au fost refuzate la plată, invocându-se diverse motive. Teodor Negru le-ar fi spus reprezentanţilor firmei că nu va plăti aceste facturi decât în condiţiile în care se va respecta înţelegerea iniţială conform căreia trebuia să i se remită suma de 10.000 - 12.000 de euro, din care mai trebuiau achitaţi aproximativ 3.000 - 5.000 de euro.

În 12 aprilie, Teodor Negru a fost prins în flagrant de către procurorii anticorupţie, după ce a primit de la denunţător ultima tranşă din "datoria” pretinsă, respectiv suma de 13.200 de lei, echivalentul a 3.000 de euro.

Dosarul va fi judecat de Tribunalul Galaţi. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.